Κλιματική αλλαγή: Νέα έρευνα επισημαίνει τις επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών

Τι αναφέρει νέα έρευνα για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υγεία και ανάπτυξη των παιδιών.

Κλιματική αλλαγή: Νέα έρευνα επισημαίνει τις επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών

Κοριτσάκι παίζει με φύλλα και κλαδιά στην αυλή του σπιτιού.

Bigstock

Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε τον προηγούμενο μήνα από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των Η.Π.Α. αναδεικνύει τις καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των παιδιών.

Σύμφωνα με την έκθεση, η κλιματική αλλαγή έχει οδηγήσει σε αύξηση των περιπτώσεων με αναπνευστικά προβλήματα, λοιμώξεις και μειωμένες σχολικές επιδόσεις.

Ο επικεφαλής της έρευνας Jeremy Martinich αναφέρει στο ABC News: «Τα παιδιά έχουν κάποια πιο ευαίσθητα σημεία και αυτή η μελέτη έχει πραγματικά σκοπό να προσφέρει ένα νέο επίπεδο εξειδίκευσης σχετικά με ορισμένους από αυτούς τους κινδύνους».

Για παράδειγμα, τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα σε συνθήκες έντονης ζέστης και καύσωνα και μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα όπως ζαλάδα, λιποθυμία και καταστολή.

Σύμφωνα με νοσοκομειακά δεδομένα, για κάθε αύξηση 1 βαθμού Φαρενάιτ, δηλαδή 17 βαθμούς Κελσίου, το διάστημα Μάιος με Σεπτέμβρης, ο αριθμός των επισκέψεων παιδιών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών σε νοσοκομεία των Η.Π.Α. αυξάνεται κατά 113 επισκέψεις την ημέρα.

Η αύξηση της θερμοκρασία που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια επηρεάζει και τις σχολικές επιδόσεις των παιδιών. Μελέτες δείχνουν μείωση από 4% έως 7% για κάθε αύξηση της θερμοκρασίας 2 με 4 βαθμούς Κελσίου.

paidia-kausonas-pws-tha-ta-prostatepsete.jpg

Αγοράκι πίνει νερό στο πάρκο.

Η κλιματική αλλαγή και το παιχνίδι σε εξωτερικό χώρο

Το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους είναι ζωτικής σημασίας για την πνευματική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ωστόσο, θα περιορίσουν σημαντικά σύμφωνα με τους ερευνητές την ικανότητά τους να βρίσκονται έξω. Οι θερμές εποχές επιμηκύνονται, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη διάρκεια και σοβαρότητα των αλλεργιών στη γύρη. Η παρατεταμένη έκθεση στη γύρη έχει συσχετιστεί με υψηλότερα ποσοστά άσθματος, εκζέματος, αλλεργικού πυρετού και ακόμη και ΔΕΠΥ.

Η ποιότητα του αέρα έχει επίσης μειωθεί απότομα λόγω της αυξανόμενης ρύπανσης, της αύξησης της θερμοκρασίας και των δασικών πυρκαγιών. Τα βρέφη και τα παιδιά έχουν αναπτυσσόμενους πνεύμονες και είναι πιο ευαίσθητα στη έκθεση σε τοξικό αέρα από ότι οι ενήλικες. Επιπλέον, η χρόνια έκθεση στη ρύπανση συνδέεται με καρδιαγγειακές παθήσεις και κακή λειτουργία των πνευμόνων στην ενήλικη ζωή. Τέλος, τα μωρά που γεννιούνται από μητέρες που εκτίθενται σε σοβαρή ατμοσφαιρική ρύπανση κινδυνεύουν να γεννηθούν πρόωρα ή με χαμηλό βάρος γέννησης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε δια βίου προκλήσεις με την ανάπτυξη και την ανάπτυξη.

aisthitiriako-paixnidi.jpg

Αγοράκι κάνει φούσκες στη φύση.

Κλιματική αλλαγή και στέγαση

Δεν είναι μόνο η αύξηση της θερμοκρασίας χαρακτηριστικό της κλιματικής αλλαγής. Τα καιρικά φαινόμενα γίνονται χρόνο με τον χρόνο πιο ακραία, ενώ το λιώσιμο των πάγων έχει σαν αποτέλεσμα την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Σύμφωνα με την έρευνα, η αυξανόμενη συχνότητα των πλημμυρών λόγω της στάθμης της θάλασσας που σταδιακά ανεβαίνει, θέτει τα παιδιά στις παράκτιες πόλεις σε υψηλό κίνδυνο για προσωρινή ή μόνιμη εκτόπιση από τα σπίτια τους.

Με πληροφορίες από goodmorningamerica.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved