Τέσσερις λόγοι που το παιδί ανοιγοκλείνει τα μάτια του συνέχεια

Γιατί το παιδί ανοιγοκλείνει τα μάτια του συνέχεια;

Τέσσερις λόγοι που το παιδί ανοιγοκλείνει τα μάτια του συνέχεια
Bigstock

Έχετε παρατηρήσει ότι το παιδί ανοιγοκλείνει τα μάτια του συνέχεια και δεν ξέρετε γιατί; Το πρώτο που πιθανά να σκεφτείτε είναι ότι το παιδί έχει κάποιο τικ. Δεν είναι όμως αυτός ο μόνος λόγος.

Ένα παιδί ανοιγοκλείνει τα μάτια του κατά μέσο όρο 3 με 17 φορές το λεπτό. Το ακόμα πιο έντονο ανοιγοκλείσιμο των ματιών μπορεί να είναι λόγω τικ, μυωπίας ή και κάποιου άλλου οφθαλμολογικού προβλήματος.

Γιατί το παιδί ανοιγοκλείνει συνέχεια τα μάτια του;

Τα αίτια ποικίλουν. Ας δούμε τα πιο συνήθη:

Τικ στα μάτια

Το τικ στα μάτια μπορεί να είναι η αιτία που το παιδί ανοιγοκλείνει συνέχεια τα μάτια του. Τα παιδιά που είναι πιο κυκλοθυμικά και χάνουν εύκολα την ψυχραιμία τους είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν τικ στα μάτια.΄

Μυωπία

Τα παιδιά που κάποιο πρόβλημα στα μάτια όπως είναι η μυωπία ή ο αστιγματισμός είναι επίσης πιθανό να ανοιγοκλείνουν συχνά τα μάτια τους. Επισκεφτείτε έναν οφθαλμίατρο για να κάνει οφθαλμολογικό έλεγχο στο παιδί.

Ξηροφθαλμία

Η ξηροφθαλμία ενδέχεται να προκαλέσει πόνο και φαγούρα στα μάτια του παιδιού. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί δεν τρίβει τα μάτια του, ειδάλλως το πρόβλημα θα επιδεινωθεί.

Βλεφαρίτιδα

Η βλεφαρίτιδα είναι μία βακτηριακή λοίμωξη στα μάτια του παιδιού και είναι ένας πιθανός λόγος που το παιδί ανοιγοκλείνει τα μάτια του.

Το παιδί ανοιγοκλείνει τα μάτια του συνέχεια – Τι μπορείτε να κάνετε

Η αντιμετώπιση διαφέρει ανάλογα με τα αίτια που προκαλούν το ανοιγοκλείσιμο των ματιών του παιδιού. Από τις πιο συνήθεις θεραπείες είναι οι εξής:

  • Ενυδάτωση ματιών με σταγόνες απλές ή αντιφλεγμονώδεις
  • Συνταγογράφηση για γυαλιά οράσεως
  • Ψυχολογική θεραπεία
  • Αντισταμινικά

Πρόληψη

  • Προστατεύστε τα μάτια του παιδιού: Προστατεύστε τα μάτια του παιδιού από τον ήλιο, τις οθόνες ή τη σκόνη. Κάντε επίσης τους απαραίτητους οφθαλμολογικούς ελέγχους για να βεβαιωθείτε ότι το παιδί βλέπει καλά.
  • Αποφύγετε την ξηροφθαλμία: Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά ωμέγα-3 διεγείρουν τον δακρυϊκό αδένα με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες για εμφάνιση ξηροφθαλμίας.
  • Διαχειριστείτε το στρες: Βοηθήστε το παιδί να αποφορτιστεί από την ένταση, την κούραση και το στρες της καθημερινότητας.
  • Δώστε προσοχή στον φωτισμό: Βεβαιωθείτε ότι το παιδί διαβάζει παρακολουθεί τηλεόραση, παίζει σε έναν χώρο που είναι επαρκώς φωτισμένος.
  • Επαρκής ύπνος: Ο επαρκής ύπνος είναι σημαντικός όχι μόνο για τη φροντίδα των ματιών του παιδιού αλλά και συνολικά για την ανάπτυξή του. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί κοιμάται τουλάχιστον οχτώ με δέκα ώρες την ημέρα.

Με πληροφορίες από whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved