Οι υφασμάτινες μάσκες δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικές στην Όμικρον

Προτιμήστε τις ΚΝ95 μάσκες για να προστατεύσετε τα παιδιά σας.

Οι υφασμάτινες μάσκες δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικές στην Όμικρον
Bigstock

Οι υφασμάτινες μάσκες δεν είναι τόσο αποτελεσματικές κατά της παραλλαγής Όμικρόν για αυτό ως γονείς θα πρέπει να προτιμάτε τις μάσκες KN95 τόσο για τα μικρά σας όσο και για εσάς.

Μία από τις πιο αποτελεσματικές μορφές προστασίας από τον κορονοϊό είναι η μάσκα προσώπου KN95. Μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, ήταν διαθέσιμες μόνο σε ενήλικες, και σιγά σιγά όλο και περισσότεροι κατασκευαστές άρχισαν να προσαρμόζουν αυτές τις μάσκες για παιδιά. Με την παραλλαγή Όμικρόν του COVID-19 να αυξάνεται και τις καλοκαιρινές διακοπές πολλών να βρίσκονται προ των πυλών, καλό θα είναι να έχετε μάσκες ΚΝ95 ώστε να προφυλάξετε τα παιδιά σας σε χώρους με συνωστισμό.

Γιατί οι μάσκες ΚΝ95 είναι πιο αποτελεσματικές από τις υφασμάτινες μάσκες για παιδιά

Πάνω από δύο χρόνια μετά την πανδημία του COVID-19, οι γονείς μπορεί να αναρωτιούνται γιατί πρέπει να αλλάξουν το απόθεμα των υφασμάτινων μασκών που έχουν για τα παιδιά τους.

Αν και οποιοδήποτε κάλυμμα προσώπου είναι καλύτερο από το να μην φοράει το παιδί σας καθόλου μάσκα, οι υφασμάτινες που πλένονται στο πλυντήριο δεν φιλτράρουν ιδιαίτερα καλά τα αερολύματα. Οι υγειονομικοί έχουν αρχίσει να προειδοποιούν για αυτές τις επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες καθώς δεν προστατεύουν ούτε από την παραλλαγή Όμικρον, ούτε από τα μικροσκοπικά σταγονίδια που μπορούν να περάσουν μέσα από μεγάλους πόρους υφάσματος. Ωστόσο, συνιστούν (ενήλικες και παιδιά) να φοράτε μια σφιχτή μάσκα με αποτελεσματικό φιλτράρισμα, όπως μια μάσκα N95 ή KN954, η οποία μπορεί να φιλτράρει τουλάχιστον το 95 % των αιωρούμενων σωματιδίων, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Οι πιστοποιημένες από την Κίνα KN95 είναι εξίσου αποτελεσματικές με τις πολυπόθητες N95, οι οποίες είναι οι μόνες εγκεκριμένες για υγειονομική περίθαλψη ή χειρουργική χρήση στη χώρα μας.

Αυτό σημαίνει ότι οι ΚΝ95 προσφέρουν την ίδια αποτελεσματικότητα - περίπου 95 έως 97% - και έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τις τυπικές Ν95. Είναι κατασκευασμένες με σύστημα φιλτραρίσματος πέντε στρώσεων από αναπνεύσιμο μη υφαντό ύφασμα, συμπεριλαμβανομένων δύο στρωμάτων υψηλής ποιότητας. Διαθέτουν μαλακές λωρίδες για τα αυτιά και μεταλλική μύτη για να εξασφαλίσουν άνετη και σταθερή εφαρμογή. Αν και είναι τεχνικά μάσκες μίας χρήσης, οι περισσότερες από αυτές μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν δύο έως τρεις φορές αν φορεθούν με φειδώ και δεν καταστραφούν.

Η μάσκα KN95 είναι, επομένως, πιθανώς η πιο αποτελεσματική μάσκα προστασίας από τον COVID-19 που μπορούν να παρέχουν οι γονείς στα παιδιά τους.

Γι' αυτό μέσα στη βαλίτσα των διακοπών, μαζί με όλα τα απαραίτητα, φροντίστε να έχετε και μερικές μάσκες ΚΝ95 ώστε να επισκεφθείτε με ασφάλεια χώρους που ενδεχομένως να έχουν πολύ κόσμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved