Τι πρέπει να προσέχετε όταν το παιδί σας έχει πονοκέφαλο

Οι πονοκέφαλοι είναι συχνοί στην παιδική ηλικία

Τι πρέπει να προσέχετε όταν το παιδί σας έχει πονοκέφαλο

Οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες μπορούν επίσης να παρατηρηθούν στην παιδική ηλικία, και συνήθως δεν προκαλούν προβλήματα.

Τις περισσότερες φορές, δεν είναι τίποτα το ανησυχητικό και προκαλούνται από κοινές μικροασθένειες, ένα ήπιο χτύπημα στο κεφάλι, έλλειψη ύπνου, έλλειψη τροφής ή νερού ή λόγω στρες.

Μερικές φορές, ωστόσο, οι πονοκέφαλοι είναι ανησυχητικοί.

imikrania se paidia kai efivous

Πότε πρέπει να ανησυχείτε:

Όταν ο πονοκέφαλος συνοδεύεται από πυρετό και πονόλαιμο.

Το παιδί σας θα πρέπει να μπορεί να κοιτάζει ψηλά στο ταβάνι, να αγγίζει το πηγούνι του στο στήθος του και να κουνάει το κεφάλι του μπρος-πίσω.

Εάν δεν μπορεί, θα πρέπει να τον πάτε στα επείγοντα για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μηνιγγίτιδα.

Όταν ο πόνος είναι έντονος και αδυσώπητος παρά την ακεταμινοφαίνη ή την ιβουπροφαίνη, πρέπει να του δώσετε προσοχή.

Όταν ένας πονοκέφαλος συνοδεύεται από συχνούς ή επίμονους εμετούς, ειδικά όταν δεν υπάρχουν άλλα σημάδια ασθένειας όπως πυρετός ή διάρροια.

Μπορεί να είναι απλώς ένας ιός και τα παιδιά μπορεί να έχουν εμετό μετά από ένα χτύπημα στο κεφάλι, αλλά αξίζει να τηλεφωνήσετε στον γιατρό, καθώς ο έμετος μπορεί να είναι σημάδι κάποιου προβλήματος στον εγκέφαλο.

Όταν μαζί με τον πονοκέφαλο, το παιδί σας νυστάζει ή δυσκολεύεται να περπατήσει, να μιλήσει ή να κάνει άλλες συνήθεις δραστηριότητες. Και πάλι, θα μπορούσε να είναι απλώς ένας ιός - αλλά θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Όταν ένας πονοκέφαλος ξυπνά το παιδί σας από τον ύπνο. Μερικές φορές τα παιδιά ξυπνούν για άλλους λόγους και συνειδητοποιούν ότι έχουν πονοκέφαλο.

Αλλά αν ο ίδιος ο πόνος ξυπνά το παιδί από τον ύπνο, αυτός δεν είναι ένας συνηθισμένος πονοκέφαλος και θα πρέπει να καλέσετε το γιατρό σας άμεσα.

Με πληροφορίες από: health.harvard.edu

Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved