Εποχικές αλλεργίες στα παιδιά: Πέντε τρόποι να ανακουφιστούν

  • Kύρια συμπτώματα αλλεργιών
  • Αποφύγετε τις βόλτες στα πάρκα
  • Κρατήστε τα παράθυρα κλειστά
  • Αλλάξτε τα ρούχα των παιδιών
  • Αποσυμφορητικά
  • Επισκεφθείτε έναν αλλεργιολόγο
Εποχικές αλλεργίες στα παιδιά: Πέντε τρόποι να ανακουφιστούν
bigstockphoto.com

Πολλά παιδιά υποφέρουν από εποχικές αλλεργίες . Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι περίπου 1 στα 4 παιδιά υποφέρει από κάποια αλλεργία.

Η ανθοφορία των φυτών, η γύρη σε συνδυασμό με τη σκόνη που επιβαρύνει την ατμόσφαιρα, αποτελούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό για έξαρση των αλλεργιών. Οι αλλεργίες που σχετίζονται με αυτή την εποχή του χρόνου κάνουν την εμφάνισή τους στις αρχές του Φεβρουαρίου και διαρκούν μέχρι τα μισά του Ιουνίου.

Η γύρη μπορεί να προκαλέσει την έναρξη μίας αλλεργικής αντίδρασης μόνο στα άτομα που έχουν ευαισθησία σε αυτή, καθώς διαθέτουν αλλεργικά αντισώματα (ανοσοσφαιρίνες τύπου Ε – IgE) που αναγνωρίζουν το αντιγόνο της γύρης και επάγουν απόκριση σε αυτό. Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα των παιδιών που εκδηλώνουν κάποια αλλεργία είναι η αλλεργική ρινίτιδα.

Kύρια συμπτώματα αλλεργιών

  • Κνησμός
  • Καταρροή
  • Κνησμός στο λαιμό
  • Φτάρνισμα
  • Βήχας και συριγμός

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να βοηθήσετε το παιδί σας να ανακουφιστεί από τις εποχικές αλλεργίες:

allergies epoxikes

Αποφύγετε τις βόλτες στα πάρκα

Τα παιδιά φυσικά πρέπει να παίζουν έξω και όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν έχουν εποχικές αλλεργίες, αυτός ο χρόνος μπορεί να χρειαστεί να μειωθεί όταν είναι έντονη η γύρη των δέντρων ακόμα και η σκόνη.

Κρατήστε τα παράθυρα κλειστά

Εάν το παιδί σας υποφέρει από εποχικές αλλεργίες, μπορεί να βρει κάποια ανακούφιση αν δεν έχετε συνεχώς τα παράθυρα του σπιτιού ανοιχτά. Κάτι τέτοιο θα εμποδίσει τη γύρη και τα αλλεργιογόνα να εισέλθουν στο σπίτι. Εάν μπορείτε, χρησιμοποιήστε τον κλιματισμό αντί για τον φρέσκο αέρα που έχει γύρη.

Αλλάξτε τα ρούχα των παιδιών

Όταν τα παιδιά σας γυρίζουν σπίτι από το σχολείο ή από το παιχνίδι βάλτε τα να πλύνουν τα χέρια και το πρόσωπό τους και να αλλάξουν ρούχα. Με τον τρόπο αυτό δεν θα μεταφερθούν στα έπιπλα ή σε άλλα σημεία του σπιτιού. Είναι επίσης καλή ιδέα να βάζετε τα παιδιά σας να κάνουν μπάνιο πριν κοιμηθούν και να μένουν έξω από το υπνοδωμάτιο παπούτσια και σακίδια.

allergies epoxikes

Αποσυμφορητικά

Υπάρχουν αποσυμφορητικά, αντιισταμινικά ή στεροειδή με ρινικό σπρέι. Σύμφωνα με το Very Well Health οι περισσότερες επιλογές αποσυμφορητικών χωρίς ιατρική συνταγή είναι συνήθως για παιδιά ηλικίας άνω των έξι ετών. Για να χρησιμοποιήσετε ρινικά σπρέι, τα παιδιά πρέπει να είναι τουλάχιστον έξι ετών

Επισκεφθείτε έναν αλλεργιολόγο

Εάν η αλλαγή του περιβάλλοντος και τα αποσυμφορητικά δεν βοηθήσουν το παιδί, ο παιδίατρος μπορεί να το παραπέμψει σε έναν αλλεργιολόγο.
Εκείνος με τη σειρά του θα χορηγήσει ένα τεστ όπου θα εκθέσει το παιδί σας σε πολλαπλά αλλεργιογόνα σε μικρές δόσεις. Θα παρακολουθήσει τις αντιδράσεις του και θα δώσουν μια διάγνωση για το τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια.

Πηγή: moms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved