Τρύπημα αυτιών σε παιδί: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

  • Η τοποθεσία είναι σημαντική
  • Καλής ποιότητας σκουλαρίκια
  • Τα πρώτα σκουλαρίκια αντικαθίστανται μετά από 6 εβδομάδες
  • Πρέπει να είναι κρύο το αυτί;
  • Μπορεί το παιδί να πάει στις αθλητικές του δραστηριότητες;
  • Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να τρυπήσει ένα παιδί τα αυτιά του
Τρύπημα αυτιών σε παιδί:  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αρκετοί γονείς επιλέγουν να τρυπήσουν τα αυτιά του παιδιού τους όταν ακόμα είναι μωρό.

Θεωρούν ότι σε αυτή την ηλικία - κάτω των 6 μηνών - δεν μπορεί να εντοπίσει το σημείο του πόνου με αποτέλεσμα να μη βάζει το χέρι του στο αυτί και μην προκαλούνται μολύνσεις.

Άλλοι πάλι, περιμένουν να μεγαλώσει το παιδί τους και να ζητήσει το ίδιο να κάνει τρύπα στα αυτιά.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν είστε αρνητικοί με το τρύπημα των αυτιών, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας τα εξής:

tripima aftiou1

Η τοποθεσία είναι σημαντική

Σύμφωνα με το Riley Children’s, είναι σημαντικό να πηγαίνετε το παιδί σας στο κατάλληλο κατάστημα για να κάνει τρύπα στα αυτιά όπου θα τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Καλής ποιότητας σκουλαρίκια

Το παιδί σας μπορεί να θέλει ένα μοδάτο σκουλαρίκι και ίσως πιο εντυπωσιακό χωρίς να το ενδιαφέρει η ποιότητα. Όμως, είναι απαραίτητο η επιλογή των πρώτων σκουλαρικιών να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν μολύνσεις. Επομένως, επιλέξτε σκουλαρίκια από ασήμι ή χρυσό και καθαρίστε τα αυτιά του παιδιού σας με καθαρό οινόπνευμα.

Τα πρώτα σκουλαρίκια αντικαθίστανται μετά από 6 εβδομάδες

Το παιδί σας πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι θα πρέπει να περιμένει 6 εβδομάδες για να φορέσει άλλα σκουλαρίκια της αρεσκείας του. Αυτός ο χρόνος θεωρείται ασφαλής προκειμένου η τρύπα να παραμείνει ανοιχτή και να μην προκληθούν μολύνσεις.

Πρέπει να είναι κρύο το αυτί;

Μερικοί γονείς αναρωτιούνται αν το αυτί του παιδιού τους πρέπει να είναι κρύο πριν κάνει τη τρύπα, ώστε να μη νιώσει τον πόνο. Σύμφωνα με το Very Well Health , μπορεί να γίνει τοπική αναισθησία ή να χρησιμοποιηθούν κρέμες μουδιάσματος. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε πάγο στο αυτί για λίγα λεπτά για να μουδιάσει. Σε κάθε περίπτωση ο πόνος είναι στιγμιαίος και δεν διαρκεί.

tripima aftion

Μπορεί το παιδί να πάει στις αθλητικές του δραστηριότητες;

Υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με το εάν ένα παιδί μπορεί να συμμετάσχει σε αθλητική δραστηριότητα μετά από τρύπημα αυτιού. Οι περισσότεροι προτείνουν να περιμένει τουλάχιστον 2 εβδομάδες ώστε να αποφευχθεί κίνδυνος τραυματισμού ή μόλυνσης.

Τα τρυπήματα αυτιών μπορεί να φαίνονται ρουτίνα αλλά οι λοιμώξεις ενδέχεται να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία των παιδιών.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να τρυπήσει ένα παιδί τα αυτιά του

Δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία για το τρύπημα των αυτιών. Οι ειδικοί εστιάζουν κυρίως στο θέμα της υγιεινής. Όταν το παιδί είναι μεγαλύτερης ηλικίας είναι σε θέση να φροντίζει την υγιεινή των αυτιών του με τη δική σας συμβολή. Διαφορετικά αναλαμβάνετε πλήρως τη φροντίδα βάζοντας καθημερινά οινόπνευμα στους λοβούς.

Με πληροφορίες από το moms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved