Ο νυχτερινός τρόμος του παιδιού μπορεί να προκαλείται από έλλειψη βιταμινών

  • Νυχτερινός τρόμος vs εφιάλτες
  • Ανεπάρκεια βιταμινών στο παιδί και νυχτερινός τρόμος 
  • Πώς θα καταλάβετε αν το παιδί έχει ανεπάρκεια βιταμινών
Ο νυχτερινός τρόμος του παιδιού μπορεί να προκαλείται από έλλειψη βιταμινών

O νυχτερινός τρόμος είναι μια διαταραχή ύπνου που επηρεάζει το 3% - 4% των παιδιών.

Συνήθως τα παιδιά που ξυπνούν μέσα στη νύχτα νιώθουν αποπροσανατολισμένα. Και ενώ οι νυχτερινοί τρόμοι φαίνεται να είναι μια κληρονομική πάθηση, με σχεδόν το 80% των παιδιών να έχουν έστω κι ένα μέλος της οικογένειάς τους που έχουν βιώσει κάτι αντίστοιχο, για ένα άλλο ποσοστό, δεν υπάρχει εξήγηση γιατί συμβαίνουν.

nixterinos tromos kai aneparkeia vitaminon

Νυχτερινός τρόμος vs εφιάλτες

Οι περισσότεροι όταν σκέφτονται τον νυχτερινό τρόμο τον εξισώσουν με τον εφιάλτη. Ωστόσο, είναι διαφορετικά πράγματα. Αυτό οφείλεται στο ότι οι νυχτερινοί τρόμοι, σύμφωνα με την Mayo Clinic, κάνουν όσους τους βιώνουν να ουρλιάζουν στον ύπνο τους ή ακόμα και να στριφογυρίζουν έντονα στο κρεβάτι. Δεν λείπουν δε και τα περιστατικά υπνοβασίας.
Οι εφιάλτες, από την άλλη πλευρά, επισημαίνει η Mayo Clinic , είναι «ενοχλητικά όνειρα» που προκαλούν συναισθήματα φόβου και σε ωθούν να ξυπνήσεις.

Ανεπάρκεια βιταμινών στο παιδί και νυχτερινός τρόμος

Έχουν διεξαχθεί αρκετές μελέτες όλα αυτά τα χρόνια για να καθοριστεί εάν μια συγκεκριμένη ανεπάρκεια βιταμίνης είναι η αιτία των νυχτερινών τρόμων. Διαπιστώθηκε ότι η έλλειψη τριών βιταμινών μπορεί να προκαλέσει αυτή τη διαταραχή.

Βιταμίνη D

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2019 , από τους 89 συμμετέχοντες, όσοι είχαν ανεπάρκεια βιταμίνης D είχαν περισσότερες πιθανότητες να βιώσουν νυχτερινούς τρόμους.
Ενώ η μελέτη ανέφερε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες, οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα παιδιά που βιώνουν νυχτερινούς τρόμους θα πρέπει να αξιολογούνται και για ανεπάρκεια βιταμινών.

Σίδηρος

Μελέτη του 2010 έδειξε ότι τα παιδιά που είχαν σύνδρομο ανήσυχων ποδιών ήταν πιο πιθανό να έχουν νυχτερινούς τρόμους. Όσοι έχουν σύνδρομο ανήσυχων ποδιών έχουν συχνά έλλειψη σιδήρου. Ως εκ τούτου, εάν το συγκεκριμένο σύνδρομο μπορεί να βοηθηθεί με ένα συμπλήρωμα σιδήρου, τότε ο νυχτερινός τρόμος μπορεί να μειωθεί.

nixterinos tromos kai aneparkeia vitaminon1

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο λαμβάνεται από όσους υποφέρουν από «διαταραχές ύπνου και άγχους». σύμφωνα με το SuperPharmacy . Όταν ελέγχονται τα επίπεδα μαγνησίου σε όσους υποφέρουν στον ύπνο τους, διαπιστώθηκε ότι πολλές φορές έχουν έλλειψη μαγνησίου. Ως εκ τούτου, ένα συμπλήρωμα μαγνησίου μπορεί να είναι απαραίτητο στα παιδιά που υποφέρουν από νυχτερινούς τρόμους.

Πώς θα καταλάβετε αν το παιδί έχει ανεπάρκεια βιταμινών

Είναι εύκολο να διαπιστώσετε εάν τα παιδιά δεν λαμβάνουν τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζονται, μέσω της διατροφή τους. Οσο περισσότερη ποικιλία τροφών υπάρχει στη διατροφή, τόσο περισσότερα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά καταναλώνουν τα παιδιά. Εάν όλα τα τρόφιμα φαίνεται να έχουν ένα χρώμα ή να είναι ίδια όλη καθημερινά, πιθανότατα θα υπάρχει έλλειψη.

Οι βιταμίνες που στερούνται συχνότερα τα παιδιά είναι η βιταμίνη D και ο σίδηρος. Σύμφωνα με το Healthgrades , το 10 έως 40% των παιδιών έχουν έλλειψη σε βιταμίνη D , ενώ το 4 έως % των παιδιών δεν έχουν αρκετό σίδηρο στη διατροφή τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved