Είναι επικίνδυνο για το μωρό αν πιει νερό από τη μπανιέρα;

  • Είναι επικίνδυνο για το μωρό αν πιει νερό από τη μπανιέρα;
  • Τι μπορεί να συμβεί στο μωρό να πιει νερό με σαπουνάδα την ώρα του μπάνιου
Είναι επικίνδυνο για το μωρό αν πιει νερό από τη μπανιέρα;

Τα μωρά χρειάζονται συνεχή επίβλεψη κατά τη διάρκεια του μπάνιου και όχι μόνο για την αποφυγή κάποιου ατυχήματος.

Συχνά τα μωρά πίνουν το νερό με τα οποία τα ξεπλένετε, και συνήθως αυτό περιέχει σαπούνι, σαμπουάν, νεκρά κύτταρα του δέρματος, έλαια ακόμα και βακτήρια.

Είναι κακό να πίνει το μωρό το νερό από το μπάνιο;

Η μεγάλη ποσότητα νερού στην μπανιέρα συνήθως αραιώνει οτιδήποτε δυνητικά επικίνδυνο υπάρχει σε αυτό, οπότε αν το μωρό πιει μερικές γουλιές δεν διατρέχει κίνδυνο.Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται αν το μωρό έχει κενώσεις στη μπανιέρα. Σε αυτή την περίπτωση πλένετε καλά το μωρό, αδειάζετε τη μπανιέρα, την καθαρίζετε καλά και παράλληλα απολυμαίνετε με ζεστό νερό τα παιχνίδια μπάνιου.

mpanio mwrou

Τι να κάνετε εάν το μωρό πίνει νερό μπάνιου

Αν το μικρό σας συνηθίζει να πίνει μερικές γουλιές νερό καθώς κάνει μπάνιο, μην πανικοβληθείτε. Προσπαθήστε να το έχετε απασχολημένο με τα παιχνίδια μπάνιου. Αν συνηθίζει να τα βάζει στο στόμα του, φροντίστε να μη συσσωρεύουν νερό. Μπορείτε επίσης, σε δεύτερη φάση, να μειώσετε το νερό της μπανιέρας ώστε να μην του είναι εύκολο να πιει.

mvro mpanio1

Πότε να ανησυχήσετε

Μόνο εάν το παιδί σας πιει μια μεγάλη ποσότητα νερού από το μπάνιο και του προκαλέσει κάποια στομαχική διαταραχή, όπως εμετό, θα πρέπει να μιλήσετε με τον παιδίατρο.

Πώς να σταματήσει να πίνει νερό κατά τη διάρκεια του μπάνιου

Το μωρό σας θα μάθει μεγαλώνοντας ποιο νερό είναι για κατανάλωση ή απλά θα σταματήσει να «δοκιμάζει» το νερό του μπάνιου. Μέχρι να γίνει περίπου 10 μηνών, η μνήμη του βελτιώνεται αρκετά ώστε να θυμάται τα λόγια, τις πράξεις και τον τόνο της φωνής σας — συμπεριλαμβανομένων και των υπενθυμίσεων να σταματήσει να χρησιμοποιεί την μπανιέρα ως σιντριβάνι.

Για να του περάσετε αυτό το μήνυμα, πρέπει να είστε συνεπείς και να το επαναλαμβάνετε κάθε φορά που θέλει να το ξανακάνει. Βοηθάει αν προσφέρετε περισπασμούς και εναλλακτικές λύσεις - όπως ένα διαφορετικό παιχνίδι μπάνιου ή ένα ποτήρι καθαρό νερό - αντί να βασίζεστε στη λέξη "όχι" κάθε φορά.

Πηγή: whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved