Πώς θα διαχειριστείτε με επιτυχία τις τροφικές αλλεργίες του παιδιού σας στις γιορτές

  • Σχεδιάστε και μιλήστε με όλους
  • Φέρτε φαγητά για το παιδί σας
  • Κατευθύνετε το μικρό σας στις συγκεντρώσεις
  • Να έχετε πλάνο
  • Μιλήστε με τον παιδίατρο
Πώς θα διαχειριστείτε με επιτυχία τις τροφικές αλλεργίες του παιδιού σας στις γιορτές

Κάθε συγκέντρωση για τα παιδιά που έχουν αλλεργίες θεωρείται επικίνδυνη, γι' αυτό και οι γονείς έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα κάθε φορά που το μικρό πάει να βάλει κάτι στο στόμα του. Πώς όμως σαν γονείς θα διαχειριστείτε με επιτυχία τις τροφικές αλλεργίες που έχουν τα παιδιά σας και πώς θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο;

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι το αλλεργικό παιδί σας θα είναι ασφαλές κατά τη διάρκεια των εορταστικών συγκεντρώσεων — και θα διασκεδάσει χωρίς άγχος.

Σχεδιάστε και μιλήστε με όλους

Μιλήστε στην οικογένεια και τους φίλους σας για τις αλλεργίες που έχει το παιδί σας. Ζητήστε τους να αποφύγουν τις τροφές που του προκαλούν αλλεργία.

Αν πάλι κάποια τρόφιμα περιέχουν αλλεργιογόνα συστατικά που προκαλούν αλλεργία στο παιδί σας, ζητήστε να τα τοποθετήσουν σε σημείο που δεν θα μπορεί να φτάσει με τα χέρια του το παιδί.

allergiogones trofes giortes 2

Φέρτε φαγητά για το παιδί σας

Αν δεν γνωρίζετε το μενού, μπορείτε να πάρετε μαζί σας τροφές που θα μπορεί με ασφάλεια να καταναλώσει το μικρό σας.

Κατευθύνετε το μικρό σας στις συγκεντρώσεις

Είναι σημαντικό να έχετε την επίβλεψη οποιουδήποτε παιδιού με τροφικές αλλεργίες για να διασφαλισετε ότι δεν θα καταναλώσει ή δεν θα έρθει σε επαφή με οποιαδήποτε αλλεργιογόνα τροφή, ειδικά εάν είναι μικρό και δεν κατανοεί πλήρως τον κίνδυνο.

Εκπαιδεύστε το παιδί σας σχετικά με τους κανόνες ασφάλειας των τροφίμων και δώστε του οδηγίες να δέχεται φαγητό μόνο εσάς ή κάποιον που γνωρίζει τις αλλεργίες που έχει. Μπορείτε επίσης να ενημερώσετε τους φίλους σας ότι πρέπει να σας ρωτήσουν πριν δώσουν ο,τιδήποτε στο παιδί σας για να φάει, ως επιπλέον προφύλαξη.

allergiogones trofes giortes 3

Να έχετε πλάνο

Εάν βρίσκεστε σε ένα περιβάλλον όπου η ασφάλεια του παιδιού σας δεν μπορεί να διασφαλιστεί, θα πρέπει να το απομακρύνετε. Η υγεία του παιδιού σας είναι προτεραιότητά σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα θα πρέπει να το καταλάβουν αυτό.

Μιλήστε με τον παιδίατρο

Τα παιδιά, όπως και οι αλλεργίες τους είναι διαφορετικές, επομένως είναι καλύτερο να μιλήσετε με τον γιατρό του παιδιού σας και να του ζητήσετε συμβουλές. Κάντε οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε σχετικά με τα τρόφιμα που έχει αλλεργία το παιδί σας και τους τρόπους για να είναι ασφαλές κατά την περίοδο των γιορτών. Ο παιδίατρός του επίσης μπορεί να διασφαλίσει ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved