Μωρά και νήπια με έκζεμα: Τροφές που πρέπει να αποφεύγονται (εικόνες)

  • Έκζεμα παιδιών και διατροφή
  • Τι δεν πρέπει να τρώνε τα μικρά παιδιά με έκζεμα
Μωρά και νήπια με έκζεμα: Τροφές που πρέπει να αποφεύγονται (εικόνες)

Το έκζεμα είναι μια κοινή πάθηση που χαρακτηρίζεται από κνησμό και φλεγμονή του δέρματος.

Αν και το έκζεμα μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο στα παιδιά. Στην πραγματικότητα, περίπου το 60% των περιπτώσεων αναπτύσσονται εντός του πρώτου έτους της ζωής τους.

Πολλοί παράγοντες μπορούν να επιδεινώσουν τις εξάρσεις του εκζέματος, συμπεριλαμβανομένων των τροφών.

'Ερευνα δείχνει ότι ορισμένες τροφές μπορεί να προκαλέσουν το 20-30% των περιπτώσεων μέτριου έως σοβαρού εκζέματος. Επιπλέον, τα τρόφιμα είναι πιο πιθανό να επιδεινώσουν τα συμπτώματα σε παιδιά και βρέφη κάτω των 5 ετών.

Αν και τα τρόφιμα δεν προκαλούν άμεσα έκζεμα, οι διατροφικές αλλαγές θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων, ειδικά για όσους έχουν ευαισθησία ή αλλεργία σε συγκεκριμένα τρόφιμα.

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε να δίνετε στο παιδί με έκζεμα

Έρευνες έχουν δείξει ότι η εξάλειψη μιας ή περισσότερων από αυτές τις τροφές από τη διατροφή μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τα συμπτώματα του εκζέματος σε ορισμένα παιδιά.

Γαλακτοκομικά

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το έκζεμα του παιδιού. Μια ανασκόπηση του 2019 ανέφερε ότι τα βρέφη με έκζεμα είχαν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν αλλεργία στο αγελαδινό γάλα, τα αυγά ή τα φιστίκια σε ηλικία 12 μηνών σε σύγκριση με βρέφη χωρίς έκζεμα .
Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά απλά φυτικά γάλατα διαθέσιμα ως εναλλακτική λύση στο αγελαδινό γάλα, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος σόγιας, του γάλακτος αμυγδάλου και του γάλακτος κάσιους. Ωστόσο, φροντίστε να ελέγξετε προσεκτικά τα συστατικά καθώς ορισμένα από αυτά τα προϊόντα είναι πλούσια σε θερμίδες και πρόσθετη ζάχαρη.

galaktokomika

Ψάρια και οστρακοειδή

Αν και τόσο τα ψάρια όσο και τα οστρακοειδή είναι εξαιρετικά θρεπτικά και αποτελούν εξαιρετικές πηγές πρωτεϊνών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων , μπορούν επίσης να επιδεινώσουν τα συμπτώματα του εκζέματος για πολλά παιδιά. Αυτό συμβαίνει επειδή οι αλλεργίες στα ψάρια και στα οστρακοειδή είναι συχνές και μπορούν να προκαλέσουν ένα ευρύ φάσμα παρενεργειών, όπως κνίδωση, κνησμό και έκζεμα.

glouteni

Σιτάρι ή γλουτένη

Η γλουτένη είναι μια ειδική πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη που δίνει στη ζύμη τη δομή και την ελαστικότητά της. Για όσους έχουν αλλεργία στο σιτάρι , η κατανάλωση προϊόντων που περιέχουν σιτάρι μπορεί να επιδεινώσει το έκζεμα και θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει άλλα συμπτώματα, όπως κνίδωση, άσθμα και πεπτικά προβλήματα . Το έκζεμα και τα δερματικά εξανθήματα μπορεί επίσης να προκληθούν από την ευαισθησία στη γλουτένη, καθώς και από κοιλιοκάκη.

Δείτε και τις υπόλοιπες τροφές στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved