Αυξημένη χοληστερόλη στα παιδιά: Αίτια, διάγνωση και αντιμετώπιση (εικόνες)

  • Τι προκαλεί την παιδική χοληστερίνη;
  • Πώς γίνεται η διάγνωση; 
  • Τρόποι αντιμετώπισης
Αυξημένη χοληστερόλη στα παιδιά: Αίτια, διάγνωση και αντιμετώπιση (εικόνες)

Δεν έχουν μόνο οι ενήλικες υψηλή χοληστερίνη. Τα παιδιά μπορούν επισης να εμφανίσουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας με πιο συχνά τα καρδιακά προβλήματα.

Γενικά, η υψηλή χοληστερόλη οδηγεί στη συσσώρευση πλάκας στα τοιχώματα των αρτηριών μέσα από τις οποίες διοχετεύεται το αίμα στην καρδιά και στα άλλα όργανα του σώματος. Η πλάκα μπορεί να στενέψει τις αρτηρίες και να εμποδίσει τη ροή του αίματος προς την καρδιά, προκαλώντας καρδιακά προβλήματα και εγκεφαλικό.

Τι προκαλεί την υψηλή χοληστερόλη στα παιδιά;

Τρεις είναι οι πιο συνήθεις αιτίες: η κληρονομικότητα, η κακές διατροφικές συνήθειες και η παχυσαρκία.

Στις περισσότερε περιπτώσεις, οι γονείς των παιδιών εμφανίζουν υψηλή χοληστερόλη, έχουν και οι ίδιοι ανεβασμένη χοληστερίνη.

ispili xolisteroli sta paidia 3

Πώς γίνεται η διάγνωση;

Η διάγνωστη γίνεται με απλές εξετάσεις αίματος. Οι εξετάσεις αυτές κρίνονται απαραίτητες στις περιπτώσεις που έστω και ένας από τους δύο γονείς αντιμετωπίζει προβλήματα με τη χοληστερίνη του.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνευμόνων και Αίματος (NHLBI) και την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων, όλα τα παιδιά θα πρέπει να ελέγχουν τα επίπεδα της χοληστερόλης τους τουλάχιστον μία φορά μεταξύ 9 και 11 ετών και άλλη μία μεταξύ 17 και 21 ετών.

Οι προλητπικές εξετάσεις προτείνονται επίσης σε παιδιά που έχουν διαβήτη, οικογενειακό ιστορικό που σχετίζεται με την υψηλή χοληστερίνη και καρδιακά προβλήματα και παιδιά με υψηλό για την ηλικία τους δείκτη μάζας σώματος.

Ο πρώτος έλεγχος για χοληστερίνη, καλό είναι να γίνεται πριν την ηλικία των 10 ετών και υποχρεωτικά μετά την ηλικία των 2.

Αντιμετώπιση

Ο καλύτερος τρόπος για να μειωθεί η χοληστερόλη στα παιδιά είναι μέσα από την ισορροπημένη διατροφή και την συστηματική άσκηση.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί μερικές συμβουλές.

Πηγή πληροφοριών: webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved