Κεχριά στα βρέφη: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζονται (εικόνες)

  • Τι είναι τα κεχριά; 
  • Πόσο συνήθη είναι στα νεογέννητα;
  • Πώς μοιάζουν τα κεχριά;
  • Γιατί εμφανίζονται; 
  • Αντιμετώπιση
Κεχριά στα βρέφη: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζονται (εικόνες)

Το δέρμα του μωρού είναι πολύ ευαίσθητο, ιδιαίτερα δε τους πρώτους μήνες. Ερεθισμοί, κοκκινίλες και νενογνική ακμή είναι μερικές από τις συνήθεις δερματικές παθήσεις στα βρέφη. Μία ακόμα πάθηση είναι το κεγχρίο ή αλλιώς τα κεχριά.

Τι είναι τα κεχριά;

"Τα κεχριά είναι μικρές κύστες τις οποίες κάποια μωρά εμφανίζουν λίγο μετά τη γέννα και άλλα γεννιούνται με αυτές" αναφέρει ο ελληνικής καταγωγής παιδίατρος Ιωάννης Ιωάννου στο motherandbaby.co.uk. Eμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο και ιδιαίτερα στην περιοχή της μύτης, γύρω από τα μάτια, τα μάγουλα ή το μέτωπο.

Το κεγχρίο αποτελεί μάζα συσσωρευμένης κερατίνης και σχηματίζεται όταν η συγκεκριμένη πρωτεΐνη παγιδεύεται κάτω από την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος.

Πόσο συνήθη είναι τα κεχριά στα νεογέννητα;

Τα κεχριά μπορεί να εμφανιστούν σε ενήλικες, νεογέννητα αλλά και παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Ωστόσο, πιο συνήθη είναι στα νεογέννητα με ένα ποσοστό 40% αυτών να τα εμφανίζουν τις πρώτες εβδομάδες ζωής τους.

Πώς μοιάζουν τα κεχριά;

Τα κεχριά είναι συνήθως λευκά και το μέγεθός τους δεν ξεπρνά το ένα χιλιοστό. Το μωρό μπορεί να εμφανίσει ή και να γεννηθεί με λίγα κεχριά ή συγκεντρωμένα πολλά μαζί.

kexria mwra 2

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / rebornsweetdolls

Τι προκαλεί τα κεχριά;

Τα αίτια ποικίλουν ανά ηλικία. Στην περίπτωση των βρεφών, τα ακριβή αίτια παραμένουν άγνωστα, ωστόσο κάποιοι δερματολόγοι πιστεύουν ότι εμφανίζονται λόγω των ορμονών που απελευθερώνονται από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή ακόμα και λόγω του ότι οι αδένες δέρματος του μωρού δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως.

Στους ενήλικες, η εμφάνιση του κεγχρίου συνήθως σχετίζεται με χρόνιες βλάβες δέρματος από την ηλιακή ακτιβολία, εγκαύματα και αλλεργίες ή ερεθισμούς.

Αντιμετώπιση

Δείτε πώς αντιμετωπίζονται τα κεχριά ανάλογα με την ηλικία που εμφανίζονται στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved