Επτά συμπτώματα στην υγεία του παιδιού που δεν πρέπει να αγνοήσετε

  • Υγεία παιδιού: Ποια συμπτώματα πρέπει να σας ανησυχούν
  • Γιατί πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή σε ορισμένα συμπτώματα που θα εμφανίσουν τα παιδιά
  • Πότε πρέπει να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο
Επτά συμπτώματα στην υγεία του παιδιού που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Είναι φυσιολογικό να ανησυχείτε όταν το παιδί σας παραπονιέται ότι πονάει το κεφάλι του ή η κοιλιά του χωρίς λόγο. Άλλες πάλι φορές μπορεί να εμφανίσει ερεθισμούς στο δέρμα ή εξανθήματα.

Πότε πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό για να διαπιστώστε τι ακριβώς συμβαίνει;

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε όταν πρόκειται για την υγεία των παιδιών σας. Μερικά από αυτά τα σημάδια μπορεί να είναι φυσιολογικά, αλλά μπορεί επίσης να υποδηλώνουν κάτι πιο σοβαρό.

paidi me pireto kai ponolaimo

Συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Υψηλός πυρετός

Εάν ένα παιδί εμφανίσει ξαφνικά υψηλό πυρετό χωρίς άλλα συμπτώματα , θα πρέπει να είστε επικοινωνία με τον παιδίατρό σας. Ο υψηλός πυρετός και μάλιστα όταν δεν πέφτει με αντιβιωτικά, μπορεί να είναι σημάδια βακτηριακών ή ιογενών λοιμώξεων.

Δερματικά εξανθήματα

Οι κόκκινες κουκίδες που δεν εξαφανίζονται όταν πιέζετε το δέρμα ή που έχουν εξαπλωθεί μπορεί να είναι σημάδια αλλεργικής αντίδρασης. Ενδέχεται επίσης να σηματοδοτούν προβλήματα με το κυκλοφορικό σύστημα του παιδιού. Εάν αυτά τα συμπτώματα εμφανιστούν μαζί με δυσκολίες στην αναπνοή, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας.

Κρεατολιές

Αν και τις περισσότερες φορές είναι φυσιολογικές και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή για να παρατηρήσετε εάν εμφανίζονται κρεατοελιές ή νέες κηλίδες. Είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθήσετε τις υπάρχουσες κρεατοελιές για να δείτε αν αλλάζουν σε μέγεθος, σχήμα ή χρώμα. Ελέγχετε συχνά το δέρμα των παιδιών σας, ειδικά κατά τη διάρκεια του μπάνιου.

stomaxoponos paidiou

Ξαφνικός πόνος στο στομάχι

Ένα σύμπτωμα στο οποίο πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή είναι όταν αυτός ο πόνος εμφανίζεται στην κάτω αριστερή πλευρά της κοιλιάς. Ο πόνος μπορεί επίσης να εμφανιστεί με τη μορφή κραμπών. Μερικές φορές εκτείνεται στο πόδι και συνοδεύεται από πυρετό, διάρροια και έμετο. Όταν υπάρχουν αυτά τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να αποκλειστεί η σκωληκοειδίτιδα .

Αλλαγή του χρώματος των χειλιών

Είτε γίνουν μπλε είτε αρχίσουν να χάνουν το κανονικό τους χρώμα, η ιατρική φροντίδα είναι επείγουσα. Αυτό το σύμπτωμα μπορεί επίσης να συνοδεύεται από δύσπνοια. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι σημαντικό να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο άσθματος και οι αλλεργικές αντιδράσεις. Είναι επίσης σημαντικό να ελέγξετε εάν το παιδί παράγει παράξενους ήχους από το στήθος ή τη μύτη του. Πρησμένη γλώσσα, χείλη ή μάτια είναι συμπτώματα που απαιτούν επίσης επείγουσα φροντίδα . Αυτός ο τύπος ξαφνικής φλεγμονής μπορεί να είναι η εκδήλωση αναφυλαξίας λόγω φαρμακευτικής αγωγής.

emetos

Εμετός στον ύπνο

Αυτή η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επείγουσα όταν το παιδί είναι κάτω των 6 μηνών.

Υπερβολική αιμορραγία

Είναι φυσιολογικό τα μικρά παιδιά να τραυματίζονται κάθε τόσο ως αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Ωστόσο, εάν η αιμορραγία είναι άφθονη και ανεξέλεγκτη ακόμη και μετά από πίεση , θα πρέπει να πάτε άμεσα στο νοσοκομείο.

Πηγή: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved