«Συγγενής Μελανοκυτταρικός Σπίλος» (CMN) - Η μικρή που τρέλανε το Instagram

  • Συγγενής Μελανοκυτταρικός Σπίλος (CMN) - Τι είναι
  • Συγγενής Μελανοκυτταρικός Σπίλος (CMN) - Φωτογραφίες
«Συγγενής Μελανοκυτταρικός Σπίλος» (CMN) - Η μικρή που τρέλανε το Instagram

Τα περισσότερα εκ γενετής σημάδια είναι ακίνδυνα και συνήθως πρόκειται για αποχρωματισμό του δέρματος που εμφανίζεται κατά τη γέννηση ή κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του βρέφους.

Εμφανίζονται οπουδήποτε στο πρόσωπο ή το σώμα του παιδιού και ποικίλλουν από σε χρώμα, μέγεθος, εμφάνιση και σχήμα. Ορισμένα είναι μόνιμα και ενδέχεται να μεγαλώνουν με την πάροδο του χρόνου. Άλλα εξαφανίζονται εντελώς.

Στην περίπτωση της μικρής Winry το σημάδι της είναι από εκείνα που είναι μόνιμα και που στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται και θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια.

siggenis melanokuttarikos spilos cmn 12

Η μητέρα της, που μετρά πάνω από 54.000 followers στο Instagram ήθελε να δείξει ότι η κόρη της είναι ένα όμορφο πλάσμα και ελπίζει μέσα από τις αναρτήσεις της οι άνθρωποι να αποδεχτούν και να εξοικειωθούν με τους ανθρώπους που έχουν κάτι διαφορετικό.

Συγγενής Μελανοκυτταρικός Σπίλος (CMN)

Η μικρή Win γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται «Συγγενής Μελανοκυτταρικός Σπίλος» (CMN).

Αυτή η κατάσταση προέρχεται από μία μετάλλαξη των κυττάρων κατά τη διάρκεια της κύησης. Αυτό συμβαίνει στο ένα τοις εκατό του πληθυσμού. Συνήθως εντοπίζονται στο κεφάλι ή τον κορμό. Μπορεί να διαφέρουν σε μέγεθος και να είναι από μερικά χιλιοστά μέχρι και αρκετά εκατοστά σε διάμετρο, καλύπτοντας εκτεταμένες επιφάνειες. Τα παιδιά με συγγενείς μελανοκυτταρικούς σπίλους – ιδιαίτερα αν είναι μεγάλου μεγέθους – αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος στην ενήλικη ζωή τους και γι’ αυτό θα πρέπει να βρίσκονται υπό παρακολούθηση, έτσι ώστε να διαπιστωθούν τυχόν αλλαγές στην όψη των σπίλων.

Όταν η μικρή Winry Kay γεννήθηκε, πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν για το εκ γενετής που είχε στο πρόσωπό της. Η μητέρα της μέσα από μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό μίλησε γι' αυτό το σημάδι και για τα συναισθήματά της, όταν αντίκρυσε για πρώτη φορά το αγγελούδι της.

siggenis melanokuttarikos spilos cmn 2

"Αυτή η φωτογραφία με κάνει να συγκινούμαι πολύ. Ήταν η πρώτη φωτογραφία που ο σύζυγός μου με απαθανάτισε να κάνω αγκαλιά το μικρό μου κορίτσι και την αγαπώ πολύ. Ήταν η πρώτη φωτογραφία που δημοσίευσα, είχα γράψει ένα σχόλιο αλλά στο τέλος το διέγραψα. Είναι ό,τι συνέβη στο λεπτό, αλλά δεν έδειχνε όλο της το πρόσωπο και δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι κάποιος θα έλεγε ότι μπορεί να το κρύβω επίτηδες.

Θέλω η Winry να ξέρει ότι το CMN δεν την καθορίζει. Και ενώ μπορεί να είναι ένα κομμάτι της. Κάτι που την κάνει μοναδική και είναι και ο λόγος που τραβά όλη την προσοχή, ξέρω ότι δεν είναι το μόνο ξεχωριστό πράγμα επάνω της. Είμαι ενθουσιασμένη που την βλέπω να μεγαλώνει και ανακαλύπτω και άλλα πράγματα για εκείνη. Είναι έξυπνη, έχει χιούμορ, είναι γενναία και ευγενική. Ξέρω ότι θα κάνει και άλλα πράγματα που θα είναι αξιοθαύμαστα και θα συζητηθούν περισσότερο από το σημάδι που έχει στο πρόσωπό της!".

Η μητέρα της καθημερινά αναρτά φωτογραφίες της μικρούλας, θέλοντας να πει σε όλους όσους την ακολουθούν ότι το CMN δεν πρέπει να επηρεάζει κανέναν σε τεράστιο βαθμό. Θέλει να βεβαιωθεί ότι ποτέ δεν θα χρειαστεί να κρύψει το πρόσωπό της η κόρη της και πως θα συμμετέχει σε ο,τιδήποτε χρειάζεται να δείξει το δέρμα της. Θέλει η κόρη της να έχει θάρρος, αυτοπεποίθηση και φυσικά να απολαύσει και να ζήσει τη ζωή όπως κάνει κάθε κορίτσι μεγαλώνοντας.

Δείτε τις υπέροχες φωτογραφίες της μικρής Winry στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved