Το σχολείο και η καθημερινή ρουτίνα βοηθούν την υγεία του παιδιού

Τι δείχνει μελέτη για το ρόλο της ρουτίνας στη ζωή των παιδιών.

Το σχολείο και η καθημερινή ρουτίνα βοηθούν την υγεία του παιδιού

Μια νέα μελέτη επισημαίνει ότι η ρουτίνα στο σπίτι και στο σχολείο μπορεί να ωφελήσει την υγεία του παιδιού.

Οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερους από 50 μαθητές σε διάστημα δύο εβδομάδων και διαπίστωσαν ότι οι συμπεριφορές που μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας, όπως η παχυσαρκία, μειώθηκαν τις ημέρες που ένα παιδί ήταν στο σχολείο.

Ρουτίνα

Είναι κοινή παραδοχή ότι το πρόγραμμα και η καθιέρωση ρουτίνας, συμβάλλουν θετικά στη ζωή του παιδιού. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια, γίνονται περισσότερες μελέτες προκειμένου να αποδειχτούν πόσο σημαντικό είναι το πρόγραμμα στη ζωή του παιδιού.

roytina

Τι έδειξε μελέτη

Όταν ένα παιδί παραμένει στο σπίτι, περνάει περισσότερο χρόνο στον καναπέ ή μπροστά σε μια οθόνη. Δεν αθλείται και αποκτά ανθυγιεινές συνήθειες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ερευνητές παροτρύνουν τους γονείς να κρατήσουν μια ρουτίνα στο σπίτι ανάλογη με αυτή του σχολείου, ειδικά αν συνεχίζουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως λόγω κορονοϊού.

Για να καταλήξουν στο συμπέρασμά τους, οι ερευνητές της μελέτης που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα, έβαλαν όλους τους μαθητές να φορούν βραχιολιάκια ώστε να παρακολουθούν τη φυσική τους δραστηριότητα και τον ύπνο τις ημέρες που ήταν στο σχολείο αλλά και στο σπίτι. Κράτησαν επίσης ένα προσωπικό ημερολόγιο δραστηριοτήτων, διατροφής και χρόνου οθόνης που ανέφεραν οι γονείς τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιδιά είχαν επιπλέον 16 λεπτά σωματικής δραστηριότητας κάθε μέρα όταν ήταν στο σχολείο. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται δύσκολο, είναι σημαντικό οι γονείς να κρατούν τα παιδιά τους σε μια «σχολική ρουτίνα» ενώ βρίσκονται στο σπίτι, τονίζουν οι υπεύθυνοι της μελέτης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved