Τα πιο κοινά συμπτώματα της μετάλλαξης Δέλτα στα παιδιά

Πώς εκδηλώνεται η μετάλλαξη Δέλτα στα παιδιά;

Τα πιο κοινά συμπτώματα της μετάλλαξης Δέλτα στα παιδιά

Ποια να αναζητήσετε σαν γονείς.

Με τα παιδιά να επιστρέφουν στο σχολείο εν μέσω της εποχής του κρυολογήματος και της γρίπης και τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων COVID-19, η νέα εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα μας κάνει να θέλουμε να μάθουμε περισσότερες συμβουλές ασφαλείας.

Παρόλο που ασχολούμαστε με αυτόν τον ιό εδώ και ενάμιση χρόνο, αυτή η μετάλλαξη είναι αρκετά διαφορετική από τον αρχικό ιό και φυσικά σε σύγκριση με την αρχή της πανδημίας - ειδικά μεταξύ των παιδιών.

Η αρχή του περασμένου έτους άφησε τα παιδιά ως επί το πλείστον ανεπηρέαστα από τον κορονοϊό, αλλά τώρα η μετάλλαξη Δέλτα είναι αρκετά πιο μεταδιδόμενη.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, έχουν καταγραφεί 94.000 περιπτώσεις παιδιών με COVID-19, χάρη στην μετάλλαξη Δέλτα που έχει κάνει την εμφάνισή της σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

simptomata metallaxi delta sta paidia 2

Τι κάνει μετάλλαξη Δέλτα τόσο διαφορετική; Με λίγα λόγια: Είναι απίστευτα μεταδοτική. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με εκατομμύρια παιδιά που επιστρέφουν στο σχολείο αυτή τη στιγμή, οδήγησε σε αριθμό ρεκόρ παιδιατρικών περιπτώσεων COVID και νοσηλείες παιδιών (στο εξωτερικό) σε μια εποχή που τα νοσοκομεία ήδη γεμίζουν και εξαντλούνται τα κρεβάτια της ΜΕΘ.

Για παράδειγμα, κατά την εβδομάδα της 26ης Αυγούστου, τα παιδιά αποτελούσαν το 22,4% των εβδομαδιαίων κρουσμάτων COVID-19. Καθόλου μικρός αριθμός, έτσι δεν είναι; Αυτό κάνει τα καμπανάκια των ειδικών και των λοιμοξιολόγων να χτυπάνε στο κόκκινο, ειδικά επειδή το εμβόλιο εξακολουθεί να έχει εγκριθεί μόνο για τα παιδιά που είναι από 12 ετών και άνω. Έτσι με την επιστροφή των παιδιών πίσω στο σχολείο, δεν μπορούμε παρά να ανησυχούμε για την υγεία και την ασφάλειά τους.

Ποια είναι τα συμπτώματα της μετάλλαξης Δέλτα στα παιδιά;

Ενώ πολλά από τα συμπτώματα παραμένουν τα ίδια, μελέτες δείχνουν ότι η μετάλλαξη Δέλτα, προκαλεί συμπτώματα που μοιάζουν περισσότερο με ένα κοινό κρυολόγημα ή αλλεργίες και δεν περιλαμβάνουν την απώλεια γεύσης και οσμής που ήταν κοινή με προηγούμενες παραλλαγές του ιού. Ο κατάλογος των κοινών συμπτωμάτων περιλαμβάνει:

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς αν τα παιδιά τους εμφανίσουν οποιοδήποτε από τα παραπάνω συμπτώματα

simptomata metallaxi delta sta paidia 3

Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι εάν εμφανίσουν σημάδια ότι δεν αισθάνονται καλά, ειδοποιήστε τυχόν στενές επαφές και κάντε τους ένα self ή rapid test.

Φροντίστε επίσης να ενημερώσετε το σχολείο, το φροντιστήριο και τις εξωσχολικές του δραστηριότητες.

Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο σχετικά με τη μετάλλαξη Δέλτα: Σίγουρα θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη σχολική χρονιά για τις οικογένειες με μικρά παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved