Επιτρέπονται τα φυτά στο δωμάτιο του μωρού;

Μπορείτε να βάλετε φυτά στο βρεφικό δωμάτιο; Τι απαντούν οι ειδικοί.

Επιτρέπονται τα φυτά στο δωμάτιο του μωρού;

Εάν ανήκετε στους λάτρεις των φυτών, πιθανά να αναρωτιέστε εάν μπορείτε να διακοσμήσετε και το βρεφικό δωμάτιο με άνθη. Παλιότερα επικρατούσε η άποψη ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου μειώνουν το οξυγόνο στο δωμάτιο, κάτι που όμως και αποδεδειγμένα πλέον, δεν ισχύει.

Στην πραγματικότητα, τα φυτά, όχι μόνο επιτρέπονται στο δωμάτιο του μωρού, αλλά επιπλέον, φαίνεται να έχουν πολλά οφέλη για την υγεία και την ευεξία του βρέφους, όπως ότι καθαρίζουν τον αέρα στο δωμάτιο και συμβάλλουν στη μείωση του στρες. Κάποια μάλιστα θεωρούνται ότι βοηθούν το μωρό να κοιμηθεί καλύτερα και πιο γρήγορα (!).

«Τα φυτά εσωτερικού χώρου αυξάνουν τα επίπεδα οξυγόνου στο δωμάτιο και επιπλέον καθαρίζουν τον αέρα, απορροφώντας έως και το 87% τον τοξινών μέσα σε μία μέρα. Ανάμεσα σε αυτές και διάφορες αιωρούμενες οργανικές ενώσεις όπως η φορμαλδεΰδη, η οποία βρίσκεται σε καθημερινά υλικά όπως το χρώμα και τα πλαστικά» εξηγεί η Joyce Mast, expert στο θέμα των φυτών. «Εξαφανίζοντας αυτές τις τοξίνες από τον χώρο, συμπτώματα όπως ο πονοκέφαλος, η υπνηλία και οι αλλεργίες, υποχωρούν» συμπληρώνει.

Είναι όλα τα φυτά ασφαλή για το μωρό;

Όχι, δεν είναι όλα τα φυτά ασφαλή για το βρέφος και κατάλληλα για το βρεφικό δωμάτιο. Από τα πιο ασφαλή που θεωρούνται και από τις καλύτερες επιλογές είναι τα εξής.

  • Παχίρα (money tree)

https://www.instagram.com/p/CSliDuRNNqv/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

  • Χαμαιδώρεα (parlour palm)

https://www.instagram.com/p/CCouDwyAF2J/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

  • Χλωρόφυτο (spider palm)

https://www.instagram.com/p/CQ5Vy_Zj5-9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

  • Σανσεβιέρια (snake palm)

https://www.instagram.com/p/CSfcSzXr05Z/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

  • Μπουκαρνέα (ponytail palm)
  • Φίκος

Πηγή: marthastewart.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved