Πόνος στο αυτί του μωρού: Πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται

Δυστυχώς, οι μολύνσεις των αυτιών του μωρού είναι εξαιρετικά συχνές και ο πόνος αρκετά έντονος.

Πόνος στο αυτί του μωρού: Πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται

Ο πόνος στο αυτί (ωταλγία) αποτελεί συνήθως ένδειξη φλεγμονής στο αυτί του μωρού.

Αυτή μπορεί να οφείλεται σε κρυολόγημα ή αλλεργίες, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν απόφραξη των ευσταχιανών σωλήνων με αποτέλεσμα τη συσσώρευση υγρού στην περιοχή πίσω από το τύμπανο και τη δημιουργία φλεγμονής.

Πώς να εντοπίσετε μια μόλυνση στο αυτί

Τα παιδιά κάτω των δύο ετών δεν μπορούν απλά να πουν: «Το αυτί μου με πονάει» . Το εκδηλώνουν με τον δικό τους τρόπο, όπως κλάματα, απώλεια όρεξης, ευερεθιστότητα. Από την πλευρά σας θα πρέπει να ελέγχετε αν το παιδί έχει πυρετό , ειδικά αν προηγήθηκε κρυολόγημα, υγρό ή πύον στο αυτί του παιδιού σας..Τα παιδιά με λοίμωξη του αυτιού συχνά δεν κοιμούνται καλά , καθώς η πίεση αυξάνεται όταν ξαπλώνουν ενώ τις περισσότερες φορές τραβάνε ή τρίβουν το αυτί τους.

ponos sto afti1

Πώς να αντιμετωπίσετε μια λοίμωξη στο αυτί

Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες μολύνσεις των αυτιών του μωρού εξαφανίζονται από μόνες τους. Ορισμένες ωστόσο είναι πιο επίμονες και ίσως χρειαστεί το παιδί να πάρει αντιβίωση. Εάν το μωρό είναι κάτω των έξι μηνών, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει αντιβιοτικά, ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Όπως και να έχει, η ακεταμινοφαίνη των βρεφών μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου σε βρέφη άνω των τριών μηνών και η ιβουπροφαίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βρέφη άνω των έξι μηνών.

Είναι οι μολύνσεις των αυτιών μεταδοτικές;

Σε αντίθεση, με τον στρεπτόκοκκο, οι μολύνσεις των αυτιών δεν είναι μεταδοτικές - αν και το κρυολόγημα που τις προκαλεί, είναι. Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο λοιμώξεων του αυτιού καθώς και η σωστή υγιεινή.
Μάθετε στο μικρό σας να φυσάει καλά τη μυτούλα του και φροντίστε οι αναπνευστικές οδοί να είναι πάντα καθαρές. Το χειμώνα μην παραλείπετε να του βάζετε σκουφάκι για να προστατεύσετε τα αυτιά του από το κρύο, ενώ το καλοκαίρι οι βουτιές στη θάλασσα πρέπει να γίνονται με μέτρο!

Πηγή: todaysparent.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved