Λαγόχειλο και λυκόστομα (σχιστίες) - Η μικρή που τρέλανε το Instagram

Ένα από τα προβλήματα που επηρεάζουν την υγεία του μωρού και μπορεί να αναγνωριστεί ακόμη και να αντιμετωπιστεί είτε κατά την εγκυμοσύνη είτε κατά τη γέννα είναι το λαγόχειλο ή το λυκόστομα.

Λαγόχειλο και λυκόστομα (σχιστίες) - Η μικρή που τρέλανε το Instagram
instagram account @laurenashleeey

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το λαγόχειλο ή το λυκόστομα

Σχισμή στο πάνω χείλος (λαγόχειλο) και/ή στον ουρανίσκο (λυκόστομα ή υπερωτοσχιστία) προκύπτει όταν το πρόσωπο δεν ενώνεται σωστά στην εγκυμοσύνη. Μερικά μωρά γεννιούνται με τη μία και άλλα και με τις δύο σχισμές. Ένα στα 700 μωρά γεννιέται με τέτοια σχισμή, που μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς ή περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως κάπνισμα, αλκοόλ, παχυσαρκία, κακή διατροφή και λήψη ορισμένων φαρμάκων στην εγκυμοσύνη.

Μπορεί να αντιμετωπίσει μια μητέρα δυσκολίες στο θηλασμό, αλλά δεν είναι αδύνατος και συνιστάται θερμά. Μπορεί να τοποθετηθεί ειδικός ο ουρανίσκος στο στόμα του μωρού για να διευκολύνει το θηλασμό. Οι σχισμές μπορούν να διορθωθούν με επέμβαση όταν μεγαλώσει λίγο το μωρό - συνήθως αφού περάσει σε στερεά τροφή. Μέχρι τότε, μπορεί να χρησιμοποιείται ειδικός ουρανίσκος που εξασκεί πίεση για να κλείσει και να ευθυγραμμιστεί το άνοιγα πριν την επέμβαση.

Μωράκια που γεννιούνται με λαγόχειλο ή λυκόστομα

Η Lauren Zucker είναι μια μαμά που έχει φέρει στον κόσμο δύο παιδιά, τον Hudson και την Hayden, ενώ σε λίγο καιρό πρόκειται να υποδεχτεί στον κόσμο το τρίτο της παιδί.

Η ίδια αναρτά καθημερινά φωτογραφίες από τα δύο της παιδιά και δείχνει πώς ένα παιδί με λαγόχειλο, μπορεί να έχει μια φυσιολογική ζωή μεγαλώνοντας. Όπως ακριβώς συνέβη και με την κόρη της Hayden.

H Hayden γεννήθηκε με λαγόχειλο και οι φωτογραφίες της χρόνο με τον χρόνο είναι εκπληκτικές.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την γέννησή της μέχρι και σήμερα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved