Τροφές που βοηθούν στην ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου

Ποιες τροφές συμβάλουν στη καλύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού;

Τροφές που βοηθούν στην ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου

Όπως το σώμα έτσι και ο εγκέφαλος απορροφά τις θρεπτικές ουσίες των τροφών που καταναλώνει ένα παιδί. Γι΄αυτό είναι σημαντικό να τρέφεται σωστά και υγιεινά από μικρή ηλικία.

Υπάρχουν όμως ορισμένες τροφές που θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές για την ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου. Όπως:

Λαχανικά

Το σπανάκι και το λάχανο περιέχουν λουτεΐνη και βιταμίνη Κ, που είναι πολύ θρεπτικά συστατικά για τη λειτουργία του εγκεφάλου. Δοκιμάστε να αναμίξετε σπανάκι με μπανάνα, βούτυρο καρύδας και κινόα στο γεύμα του μωρού.

Μήλα

Τα μήλα έχουν κουερσετίνη , μια φυτική χρωστική που διεγείρει την υγιή εγκεφαλική δραστηριότητα. Μπορείτε να δώσετε στο μωρό πουρέ μήλου ή στον ατμό, που μαλακώνουν και δεν είναι επικίνδυνα για το παιδί.

elaio avocado

Λάδι αβοκάντο

Περιέχει βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία βοηθούν στην ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυττάρων.

Αυγά

Είναι πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και ο κρόκος τους περιέχει την πολύτιμη χολίνη, συστατικό που βελτιώνει την μνήμη.

Κουρκουμάς

Γνωρίζατε ότι στην ηλικία των 6 μηνών, το μωρό σας μπορεί να φάει μπαχαρικά; Ο κουρκουμάς όχι μόνο βοηθά τα μωρά και τα μικρά παιδιά να αναπτύξουν νέα εγκεφαλικά κύτταρα αλλά προάγει επίσης την υγιή λειτουργία της καρδιάς.

gala

Γάλα και γιαούρτι

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη του εγκεφαλικού ιστού, των νευροδιαβιβαστών και των εγκεφαλικών ενζύμων. Το χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα ή γιαούρτι είναι επίσης καλή πηγή πρωτεϊνών και βιταμίνης D, την οποία τα παιδιά και οι έφηβοι χρειάζονται περισσότερο από ό,τι οι ενήλικες.

Πηγή: raisedreal.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved