Βουλωμένη μύτη μωρού: Μυστικά για σωστό καθαρισμό

Πώς να ξεβουλώσετε τη μυτούλα του μωρού. 

Βουλωμένη μύτη μωρού: Μυστικά για σωστό καθαρισμό

Η ρινική συμφόρηση είναι συχνή στα μωρά και γενικά στα παιδιά.

Συμβαίνει όταν τα αιμοφόρα αγγεία και ο ιστός στη ρινική κοιλότητα γεμίζουν με πολύ υγρό καθιστώντας δύσκολο τον ύπνο.Λόγω του μπουκώματος το παιδί είναι πιθανό να μην τρώει και να μην έχει διάθεση.

Οι λόγοι μιας βουλωμένης μύτης ποικίλουν. Μπορεί να είναι αλλεργία, η οποία απαιτεί επίσκεψη στο γιατρό ή να οφείλεται σε φαγητό που έχει εισχωρήσει στη μύτη ή λόγω ξένου σώματος (π.χ. μικρά κομμάτια παιχνιδιών). Εάν υπάρχουν άλλα συμπτώματα, ειδικά πυρετός και πυκνή, κίτρινη βλέννα, καλέστε τον παιδίατρό σας το συντομότερο δυνατό.

voulomeni miti

Αντιμετώπιση βουλωμένης μύτης

Ένας από τους ασφαλέστερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση της συμφόρησης ενός μωρού είναι ο φυσιολογικός ορός ή οι σταγόνες μύτης. Αυτά τα προϊόντα διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή.

Εάν χρησιμοποιείτε σταγόνες, τοποθετήστε δύο σταγόνες σε κάθε ρουθούνι για να χαλαρώσετε τη βλέννα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη συσκευή ρινικής απόφραξης για να την απομακρύνετε.

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μια τυλιγμένη πετσέτα κάτω από τους ώμους του μωρού σας, ώστε το κεφαλάκι του να γέρνει προς τα πίσω και να βεβαιωθείτε ότι οι σταγόνες ανεβαίνουν στη μύτη.

Επαναλάβετε τις πλύσεις με φυσιολογικό ορό περίπου 15 λεπτά περίπου πριν ταΐσετε το παιδί σας και πριν τον ύπνο. Αυτό θα βοηθήσει το μωρό να αναπνέει πιο εύκολα όταν θηλάζει, όταν πίνει γάλα με μπουκάλι ή όταν κοιμάται.

Φροντίστε να πλένετε και να στεγνώνετε τη συσκευή απόφραξης μετά από κάθε χρήση.

Υγραντήρας

Ένας ψεκαστήρας ή υγραντήρας στο δωμάτιο είναι συνήθως ασφαλής επιλογή για την ανακούφιση του μωρού με μπουκωμένη μύτη καθώς κοιμάται.
Για να αποφύγετε την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων, αλλάζετε το νερό κάθε μέρα και καθαρίστε το, σύμφωνα με τις οδηγίες.

riniki simforisi

Ντους

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μια παλιά και δοκιμασμένη λύση: Πάρτε το μωρό σας στο ντους και αφήστε να γεμίσει το μπάνιο υδρατμούς. Κρατείστε το αγκαλιά για μερικά λεπτά κοντά στη ντουζιέρα ( προσοχή με το ζεστό νερό) και στη συνέχεια καθαρίστε τη μυτούλα του.

Μαξιλάρι

Τοποθετήστε ένα μαξιλάρι κάτω από το στρώμα, ώστε το κεφάλι του παιδιού σας να είναι ψηλότερα από τα πόδια ( αν κοιμάται ακόμα σε κούνια μην το κάνετε). Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να αναπνέει καλύτερα.

Νερό

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να πίνει περισσότερο νερό. Τα υγρά βοηθούν στη ν απομάκρυνση της βλέννας.

Πηγή: webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved