Δεν πίνει το παιδί πολύ νερό; Δοκιμάστε αυτά τα tips

Τι μπορείτε να κάνετε εάν το παιδί σας δεν πίνει πολύ νερό;

Δεν πίνει το παιδί πολύ νερό; Δοκιμάστε αυτά τα tips

Το νερό ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, μεταφέρει το οξυγόνο σε όλο το σώμα και προστατεύει τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Επίσης συμβάλλει στην διαδικασία της πέψης, διατηρεί υγιή τα νεφρά και συμβάλλει στην απορρόφηση βιταμινών, μετάλλων και άλλων θρεπτικών συστατικών. Η επαρκής κατανάλωση νερού λοιπόν, είναι πολύ σημαντική για την υγεία του οργανισμού μικρών και μεγάλων, πόσο μάλλον τώρα που βαδίζουμε ολοταχώς για το καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες ολοένα και ανεβαίνουν.

Πολλά παιδιά ωστόσο, είτε ξεχνούν, είτε απλώς δεν τους αρέσει ιδιαίτερα το νερό, με αποτέλεσμα να μην καταναλώνουν επαρκή ποσότητα στην καθημερινότητά τους. Τι μπορείτε να κάνετε για να το αλλάξετε αυτό;

Χρησιμοποιήστε ιδιαίτερα ποτήρια, μπουκάλια ή παγουρίνα

Ένα ιδιαίτερο μπουκάλι, ποτήρι ή παγουρίνο σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του μικρού σας και θα θέλει να το χρησιμοποιεί περισσότερο. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε διάφορα σχέδια και χρώματα, ακόμα και από ανακυκλώσιμα υλικά. Μία εναλλακτική ιδέα, είναι να διακοσμήσετε σκεύη που ήδη έχετε με αυτοκόλλητα.

Προσθέστε φρέσκα φρούτα

Το νερό δεν έχει γεύση και αυτός είναι ένας λόγος που για κάποια παιδιά είναι αδιάφορο. Πώς θα το κάνετε πιο ενδιαφέρον; Προσθέτοντας σε ένα ποτήρι ή μπουκάλι με νερό ένα κομμάτι από το αγαπημένο φρούτο του παιδιού σας. Το φρούτο θα προσδώσει γεύση στο νερό και το παιδί θα θελήσει να το πιει με μεγαλύτερη προθυμία.

nero kathimerinothta paidi 2

Φροντίστε να έχετε μπουκάλια με νερό σε διάφορα σημεία του σπιτιού

Τα παιδιά πολλές φορές ξεχνούν να πιουν νερό και ο πιο εύκολος τρόπος για να τους το θυμίσετε είναι με το να έχετε μπουκάλια ή ποτήρια με νερό σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Τα παιδιά θα έχουν ανά πάσα στηγμή πρόσβαση σε αυτά και μπορούν να πιουν νερό όποτε το επιθυμούν.

Δώστε το καλό παράδειγμα

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα παιδιά μιμούνται τις συνήθειες και τις συμπεριφορές μας. Βλέποντας εμάς να καταναλώνουμε νερό στην καθημερινότητά μας, είναι πιο πιθανό να κάνουν κι εκείνα το ίδιο. Επομένως, δώστε πρώτοι εσείς το καλό παράδειγμα και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, φροντίστε να καταλώνετε επαρκή ποσότηα νερού καθημερινά τόσο εντός, όσο και εκτός σπιτιού.

Πηγή: bundoo.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved