Είναι τα τεχνητά γλυκαντικά ασφαλή για τα παιδιά;

Είναι ασφαλής η κατανάλωση γλυκαντικών ουσιών από παιδιά;

Είναι τα τεχνητά γλυκαντικά ασφαλή για τα παιδιά;

Εάν ανησυχείτε για την ποσότητα ζάχαρης στη διατροφή του παιδιού, ίσως αναρωτιέστε εάν τα τεχνητά γλυκαντικά είναι μια έξυπνη εναλλακτική λύση. Παρά τα όσα έχετε ακούσει, τα τεχνητά γλυκαντικά όπως η ασπαρτάμη, η σακχαρίνη, η νεοτάμη, η ακεσουλφάμη-Κ και η σουκραλόζη δεν προκαλούν γενετικές ανωμαλίες ή καρκίνο και δεν συνδέονται με προβλήματα συμπεριφοράς.

Επειδή είναι εκατοντάδες φορές πιο γλυκά από τη ζάχαρη, χρειάζονται μόνο μικρές ποσότητες για να ισούται με τη γλυκαντική ισχύ της ζάχαρης. Πριν εγκριθεί η χρήση οποιουδήποτε γλυκαντικού, εξετάζονται προσεκτικά τα εξής:

  • Πώς φτιάχνεται
  • Σε ποια τρόφιμα θα χρησιμοποιηθεί
  • Πόσο περίπου θα τρώει ο άνθρωπος κάθε μέρα κατά μέσο όρο
  • Εάν είναι δυνητικά επιβλαβές για την υγεία

Στη συνέχεια, καθορίζεται ένα όριο για την ποσότητα που ένα άτομο μπορεί να καταναλώσει με ασφάλεια με βάση το σωματικό βάρος του.

glikadikes ousies1

Ωστόσο τα παιδιά με φαινυλκετονουρία (PKU) δεν μπορούν να καταναλώνουν τρόφιμα με τεχνητά γλυκαντικά. Τα άτομα με PKU δεν είναι σε θέση να μεταβολίσουν τη φαινυλαλανίνη, γι 'αυτό συνιστάται να αποφεύγουν την ασπαρτάμη.

Εάν το παιδί σας τρώει περιστασιακά τεχνητά γλυκαντικά σε τρόφιμα δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Αλλά, προτού γεμίσετε το ψυγείο σας με τέτοια τρόφιμα και ποτά, θυμηθείτε ότι πολλά από αυτά - όπως παγωτό χωρίς ζάχαρη και ποτά με γεύση φρούτων - δεν είναι πάντα οι πιο θρεπτικές επιλογές και μπορούν να φορτώσουν τα παιδιά με κενές θερμίδες. Βεβαιωθείτε ότι προσφέρετε μια μεγάλη ποικιλία φρούτων ώστε να ικανοποιήσουν την επιθυμία τους για γλυκό.

Για παράδειγμα, το γιαούρτι με φρούτα και μέλι ή με δημητριακά και μέλι είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή. Επίσης, τα αποξηραμένα φρούτα, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι μπορούν να γίνουν νόστιμες σπιτικές μπάρες.

Πηγή: eatright.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved