Κορονοϊός: Πρέπει τα παιδιά να φορούν διπλή μάσκα; Τι λένε οι ειδικοί

Είναι υποχρεωτική η διπλή μάσκα στα παιδιά; 

Κορονοϊός: Πρέπει τα παιδιά να φορούν διπλή μάσκα; Τι λένε οι ειδικοί

Οι επιστήμονες επαναλαμβάνουν συνεχώς τη χρησιμότητα της μάσκας προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού, ειδικά σε κλειστούς χώρους.

Μάλιστα δεν παραλείπουν να τονίσουν πόσο σημαντικό είναι να εφαρμόζει σωστά στο πρόσωπο και συμβουλεύουν να είναι διπλή. Εξαίρεση του μέτρου δεν αποτελούν τα παιδιά.

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) πραγματοποίησε πρόσφατα "πειραματικές προσομοιώσεις" για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των μασκών. Ανακάλυψε λοιπόν ότι:

  • Η μάσκα πρέπει να εφάπτεται σωστά στο πρόσωπο, χωρίς να υπάρχει κενό δεξιά ή αριστερά
  • Η μάσκα με πολλαπλά στρώματα προσφέρει μεγαλύτερη προστασία

Οι υφασμάτινες μάσκες πρέπει να είναι 2 ή 3 στρωμάτων, να επιτρέπουν τη σωστή αναπνοή και να έχουν έλασμα στη μύτη. Αντίστοιχα, οι χειρουργικές μάσκες πρέπει να είναι από μη υφασμένο υλικό τριών στρωμάτων.

Με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου , πειράματα του CDC διαπίστωσαν ότι οι ιατρικές μάσκες απέκλεισαν το 56,1% των σωματιδίων από έναν προσομοιωμένο βήχα, ενώ οι μάσκες υφασμάτων το 51,4 %. Η τοποθέτηση μάσκας υφάσματος πάνω από μια ιατρική μάσκα οδήγησε στο αποκλεισμό του 85,4% των σωματιδίων βήχα.

dipli maska

Διπλή μάσκα στα παιδιά

Η διπλή κάλυψη μπορεί να προσφέρει στα παιδιά καλύτερη προστασία έναντι της COVID-19, καθώς νέα, πιο μολυσματικά στελέχη εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε μια δεύτερη μάσκα όταν επισκέπτεστε μέρη υψηλού κινδύνου, όπως σούπερ μάρκετ, καταστήματα ή πολυσύχναστα μέρη. Όταν είστε σε πάρκο ή περπατάτε στη γειτονιά το παιδί μπορεί να φορά μία μάσκα, αρκεί να εφαρμόζει σωστά στο πρόσωπό του.

Είναι σημαντικό να φοράτε τη μάσκα μίας χρήσης κάτω από μια μάσκα υφάσματος. Οι μάσκες υφασμάτων είναι πιο ασφαλείς και «σφραγίζουν» τυχόν κενά. Πάντα να ελέγχετε ότι η μάσκα ταιριάζει άνετα πάνω στη μύτη, το στόμα και το πηγούνι σας. «Εάν η μάσκα έχει καλή εφαρμογή, θα αισθανθείτε ότι ζεστός αέρας έρχεται από το μπροστινό μέρος της μάσκας και μπορεί να δείτε τη μάσκα να κινείται μέσα και έξω κάθε φορά που αναπνέεται» επισημαίνεται από το CDC.

Ειδικά στα παιδιά τα λάστιχα της μάσκας πρέπει ναταιριάζουν άνετα στα αυτιά τους αλλά να είναι αρκετά σφιχτά για την αποφυγή κενών. Η επιλογή μάσκας με σύρμα μύτης - ένα μεταλλικό στοπ που λυγίζει πάνω από τη μύτη - είναι επίσης έξυπνη για την αποφυγή διαρροής αέρα.

Πηγή: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved