Αυτός είναι ο λόγος που τα παιδιά αρρωσταίνουν περισσότερο τον χειμώνα

Και όχι δεν είναι ο κρύος καιρός!

Αυτός είναι ο λόγος που τα παιδιά αρρωσταίνουν περισσότερο τον χειμώνα

Όλες μας το έχουμε βιώσει. Όταν έρχεται ο χειμώνας τα παιδιά είναι μονίμως άρρωστα. Ειδικά όσο είναι πολύ μικρά ακόμη, η καταρροή, ο πυρετός και το μπούκωμα δε λέει να περάσει.

Μοιάζει σαν να συμβαίνει διαρκώς, σαν να μην αναρρώνουν ποτέ μέσα στον χειμώνα. Κρύωμα ή ίωση, τα συμπτώματα είναι συναφή και για μια μαμά μοιάζει αυτός ο εφιάλτης σαν αιώνας.

Σύμφωνα με ιατρικές εκτιμήσεις τα παιδιά έχουν κατά μέσο όρο 8-12 φορές βήχα ή καταρροή ετησίως, με τα περισσότερα από αυτά να συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αν και οι ιώσεις είναι σαφώς περισσότερες συγκριτικά με τα κρυολογήματα παρολ’ αυτά τα παιδιά μέσα στον χειμώνα «κουβαλάνε» μαζί τους πάντα ένα κοινό σύμπτωμα από τις παραπάνω ασθένειες, που τα ταλαιπωρούν.

Τι ακριβώς συμβαίνει το χειμώνα που κάνει τα παιδιά να αρρωσταίνουν τόσο συχνά;

Εάν νομίζεις ότι έχει σχέση με τον καιρό, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις την άποψή σου. Είναι κοινή πεποίθηση ότι ο κρύος καιρός κάνει το παιδί μας ν’ άρρωσταίνει. Στην πραγματικότητα όμως συμβαίνει το αντίθετο.

Επειδή ακριβώς αποφεύγει τις εξωτερικές ψυχρές θερμοκρασίες, αυτό το κάνει να «τσιμπάει» ιώσεις και να είναι επιρρεπής στα κρυολογήματα. Ο Michael Lee, MD, παιδίατρος και αναπληρωτής καθηγητής στο UT Southwestern εξηγεί: «Το να παίζουν τα παιδιά μαζί μέσα σ’ έναν κλειστό χώρο σημαίνει ότι αναγκαστικά βρίσκονται πιο κοντά το ένα στο άλλο, μοιράζονται τον αέρα που μπορεί να είναι μολυσμένος με περισσότερα μικρόβια, λοιμώξεις και ιούς», λέει ο γιατρός.

Άρα και λίγο παιχνίδι στο κρύο (ντυμένοι πάντα με ασφάλεια) δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

					
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved