Τέσσερις τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό του μωρού σας

Πώς να θωρακίσετε την άμυνα του οργανισμού του. 

Τέσσερις τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό του μωρού σας

Τα μωρά και τα μικρά παιδιά περνούν κατά μέσο όρο οκτώ κρυολογήματα το χρόνο, αλλά υπάρχουν απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό τους σύστημα ώστε να τα αντιμετωπίσουν πιο εύκολα.

Η σωστή διατροφή, η υγιεινή των χεριών, ο ύπνος επηρεάζουν θετικά την ανάπτυξή του και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού του.

Ενυδάτωση

Το μωρό πρέπει να πίνει υγρά χειμώνα, καλοκαίρι. Το νερό βοηθά τα νεφρά να ξεπλύνουν τις τοξίνες, οπότε είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση των ασθενειών. Επιπλέον, όταν το μωρό έχει κρυολόγημα, η βλέννα είναι πιο ξηρή και παχύρευστη. Το νερό ρευστοποιεί τη βλέννα και βοηθά στην απομάκρυνσή της.

Πλύσιμο χεριών

Το πλύσιμο των χεριών είναι ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη της εξάπλωσης των μικροβίων και των ιών. Τα καθαρά χέρια μπορούν να περιορίσουν τη διάδοση των μικροβίων γι΄αυτό κι είναι σημαντικό να πλένεται συχνά τα χέρια των μικρών παιδιών που ξεχνιούνται και βάζουν συνεχώς τα χέρια τους στο στόμα.

Ύπνος

Η έλλειψη ύπνου έχει αποδειχθεί ότι κάνει τα μωρά πιο επιρρεπή σε μολύνσεις. Γι΄αυτό είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια ρουτίνα ύπνου για το παιδί. Μια πρόσφατη μελέτη του UCL (University College London) διαπίστωσε ότι τα παιδιά που είχαν πρόγραμμα στον ύπνο κοιμόταν πιο ήσυχα.

Καθαρός αέρας

Είναι σημαντικό το μωρό σας να παίρνει άφθονο καθαρό αέρα και να βγαίνει βόλτα στον ήλιο. Ο καθαρός αέρας καθαρίζει τους πνεύμονες ενώ η βιταμίνη D που προέρχεται κυρίως από την έκθεση στον ήλιο, ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Η έλλειψη της βιταμίνης D προκαλεί ελάττωση της απορρόφησης του ασβεστίου, με αποτέλεσμα τη λεγόμενη υπασβεστιαιμία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) συνιστά 400 IU βιταμίνης D την ημέρα στα παιδιά κατά τον πρώτο έτος της ζωής τους. Ωστόσο, μόνο το 5 έως 13% των βρεφών που θηλάζουν και το 20 έως 37% των μωρών που τρέφονται με φόρμουλα λαμβάνουν τη συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης D , σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Πηγή: motherandbaby.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved