Πόνος στο αυτί του μωρού: Τι μπορείτε να κάνετε

Ποιοι είναι οι λόγοι που ένα μωρό πονάει στο αυτί.

Πόνος στο αυτί του μωρού: Τι μπορείτε να κάνετε

Ο πόνος στο αυτί του παιδιού είναι ένας από τους πιο συχνούς λόγους που σπεύδουν οι γονείς στον παιδίατρο.

Μέχρι την ηλικία των 3 ετών, 5 στα 6 παιδιά θα παραπονεθούν ότι πονάει στο αυτί. Η λοίμωξη, που ονομάζεται επίσης οξεία μέση ωτίτιδα, έχει τα εξής συμπτώματα:

Επίσης το μωρό τραβάει επίμονα το αυτί του, γκρινιάζει, δεν θέλει να φάει. Ενδεχομένως να παρατηρήσετε υγρό στο αυτί του καθώς και ότι η ακοή του δεν είναι τόσο έντονη όσο συνήθως.

Αίτια

Οι λόγοι που μπορεί να πονάει το παιδί σας στο αυτί είναι:

Μόλυνση: Εάν το παιδί έχει πονόλαιμο ή άλλη βακτηριακή λοίμωξη, τα μικρόβια μπορούν να φτάσουν στο μεσαίο αυτί και να προκαλέσουν λοίμωξη. Ο ιστός γύρω από το τύμπανο μπορεί να κοκκινίσει και να διογκωθεί. Εάν το μωρό έχει κρυολόγημα, αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πνευμονία και πρήξιμο στο αυτί προκαλώντας λοίμωξη.
Δυσλειτουργία των ευσταχιακών σωλήνων : Αυτός ο σωλήνας μεταξύ του λαιμού και του μεσαίου αυτιού του παιδιού είναι πολύ μικρότερος και λιγότερο γωνιακός από τον δικό σας. Μπορεί να δυσκολέψει την αποστράγγιση του υγρού. Εάν ο σωλήνας διογκωθεί ή φράξει με βλέννα, η προκύπτουσα συσσώρευση πίεσης μπορεί να προκαλέσει πόνο στο αυτί. Αυτό συμβαίνει συνήθως με κρυολογήματα και άλλες ιογενείς λοιμώξεις.

otitida sto paidi

Τι μπορείτε να κάνετε

Εάν το μωρό είναι μεγαλύτερο των 6 μηνών, ο γιατρός μπορεί να σας συμβουλεύσει να περιμένετε μερικές μέρες για να δει αν τα συμπτώματα υποχωρήσουν χωρίς αντιβίωση. Εν τω μεταξύ, ρωτήστε τον παιδίατρο εάν θα βοηθούσε στην ανακούφιση της δυσφορίας του παιδιού σας οι σταγόνες φυσιολογικού ορού προκειμένου να μειωθεί το πρήξιμο.Εφόσον δεν αποφύγετε την αντιβίωση, ολοκληρώστε την ακόμα κι αν δεν πονάει πια το παιδί. Διαφορετικά, η μόλυνση μπορεί να επανέλθει γρήγορα.

Πότε να καλέσετε γιατρό

  • Αν το μωρό είναι από 6 μηνών και κάτω.
  • Αν τα συμπτώματα δεν εξαφανίζονται μετά από 1-2 ημέρες.
  • Αν έχει πυρετό.
  • Αν το μωρό είναι ανήσυχο μετά από κρυολόγημα ή λοίμωξη στο στήθος.
  • Αν έχει υγρό ή πύον στο αυτί.
  • Αν τρώει ελάχιστα.

Πηγή: webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved