Αίμα στις κενώσεις του μωρού: Τα τέσσερα πιο συνήθη αίτια

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Αίμα στις κενώσεις του μωρού: Τα τέσσερα πιο συνήθη αίτια

Η λερωμένη πάνα του μωρού μπορεί να δείξει πολλά για την ανάπτυξή του. Τους πρώτους μήνες, οι κενώσεις του βρέφους έχουν κίτρινο, καφέ ή πράσινο χρώμα λόγω της κατανάλωσης μητρικού ή ξένου γάλακτος. Αργότερα, όταν οι στερεές τροφές μπουν στη διατροφή του, το χρώμα των κενώσεων διαφοροποιείται ανάλογα με την τροφή που έχει καταναλώσει.

Το αίμα στις κενώσεις του μωρού δεν είναι κάτι σπάνιο, μπορεί όμως να υποδεικνύει κάποιο ιατρικό πρόβλημα. Ας δούμε παρακάτω τα πέντε πιο συνήθη αίτια.

Δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα στα βρέφη, είτε λόγω του γάλακτος που καταναλώνουν, είτε λόγω της εισαγωγής στερεών τροφών στη διατροφή τους, μπορεί να προκαλέσει αίμα στις κενώσεις τους. Το σύμπτωμα αυτό είναι παροδικό, ωστόσο μπορείτε να δοκιμάσετε να τροποποιήσετε λίγο τη διατροφή του μωρού σας.

Λοιμώξεις

Το αίμα στις κενώσεις του μωρού μπορεί να είναι και ένδειξη κάποιας λοίμωξης, όπως γαστρεντερίτιδα ή σταφυλόκοκκος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πιθανό, εκτός από αίμα στις κενώσεις, το μωρό σας να έχει και διάρροια.

Αλλεργίες σε τροφές

Η αλλεργία σε συγκεκριμένα τρόφιμα όπως το γάλα, το αλεύρι κτλ μπορεί να προκαλέσει και αίμα στις κενώσεις. Παρατηρήστε εάν το μωρό σας εμφανίσει κοκκινίλες στο δέρμα ή εμετό.

Τραυματισμός θηλής

Εάν η θηλή της θηλάζουσας μητέρας είναι τραυματισμένη, είναι πιθανό κατά τον θηλασμό να βγάλει αίμα και να το καταπιεί το μωρό.

Πηγή: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved