Έξι υπέροχα ροφήματα για μητέρες που θηλάζουν

Εβδομάδα μητρικού θηλασμού και εμείς σας προτείνουμε ροφήματα που μπορείτε να πίνετε κατά την περίοδο του θηλασμού.

Έξι υπέροχα ροφήματα για μητέρες που θηλάζουν

Για να συνεχίσει μια θηλάζουσα μαμά να έχει άφθονο μητρικό γάλα, είναι σημαντικό να παραμένει ενυδατωμένη. Ο θηλασμός μπορεί να την "αφυδατώσει" κυριολεκτικά και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πίνει κάτι, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας της.

Αν και το νεράκι ή οι σούπες είναι τέλειες επιλογές είναι λίγο βαρετές.

Ορίστε μερικοί γευστικοί τρόποι που θα κρατήσουν τη θηλάζουσα μαμά ενυδατωμένη και θα κάνουν το γάλα της να ρέει.

Νερό

ti na pinei mia thilazousa 1

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, συνιστάται να πίνει μια θηλάζουσας μητέρα περισσότερο νερό απ' ό,τι συνήθως. Κατά μέσο όρο, συνιστάται να πίνουμε 8 ποτήρια νερό καθημερινά, κατά τον θηλασμό όμως το σώμα μιας γυναίκας χρειάζεται περισσότερο νερό και σε αυτή την περίπτωση συστήνονται 13 ποτήρια νερό την ημέρα, δηλαδή 3,1 λίτρα την ημέρα.



Αρωματισμένο νερό

ti na pinei mia thilazousa 4

Ξέρουμε ότι το νερό είναι βαρετό και άγευστο. Γι' αυτό σας προτείνουμε να πίνετε νερό που θα έχετε αρωματίσει και που θα έχετε κάνει λίγο πιο γευστικά προσθέτοντας φρούτα, λαχανικά ή ακόμη και μπαχαρικά. Κόψτε τα φρούτα, τα λαχανικά ή τα βότανά σας και βάλτε τα σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό. Όσο πιο πολλά φρούτα και βότανα βάζετε μέσα, τόσο πιο δυνατή θα κάνετε τη γεύση του νερού σας.

Αν θέλετε να είναι παγωμένο το ρόφημά σας αφήστε το 1-12 ώρες στο ψυγείο. Αυτό θα επιτρέψει στα αρώματα και τις γεύσεις να «βγουν» στο νερό.

Αν βιάζεστε, απλά συνθλίψτε τα λαχανικά και τα βότανα πριν τα βάλετε στο ποτήρι.

Ορίστε μερικοί δημοφιλείς συνδυασμοί:

  • Αγγούρι και μέντα
  • Λεμόνι και τζίντζερ
  • Μύρτιλλα και πορτοκάλι
  • Καρπούζι και μέντα
  • Γκρέιπφρουτ και δεντρολίβανο
  • Πορτοκάλι και λεμόνι
  • Λεμόνι και λάιμ
  • Φράουλα και βασιλικό

Αρωματικό τσάι

ti na pinei mia thilazousa 5

Το αρωματικό τσάι είναι χαλαρωτικό και νόστιμο. Απλά πριν πιείτε το τσάι που διαλέξατε φροντίστε να έχει βότανα και αρωματικά που επιτρέπονται στον θηλασμό. Μιλήστε με τον γιατρό σας και εκείνος θα σας πει ακριβώς πιο τσάι να προτιμάτε και σε τι ποσότητα να το καταναλώνετε ημερησίως.

Γάλα αμυγδάλου

ti na pinei mia thilazousa 6

Το γάλα αμυγδάλου, είναι ένα φυτικό γάλα με κρεμώδη υφή και γεύση καρυοειδή. Δεν περιέχει χοληστερόλη ούτε λακτόζη και συχνά καταναλώνεται από τους πάσχοντες από δυσανεξία στη λακτόζη και σε άλλους που θέλουν να αποφύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των vegans. Το εμπορικό γάλα αμυγδάλου έρχεται γλυκό, χωρίς ζάχαρη, απλό, με γεύσεις βανίλιας και σοκολάτας και είναι συνήθως εμπλουτισμένο με βιταμίνες. Μπορεί επίσης να παραχθεί και οικιακά, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, αμύγδαλα και νερό.

Το γάλα αμυγδάλου είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και μέταλλα (π.χ. σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και μαγνήσιο) και περιέχει ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και φυτοστερόλες. Ορίστε πώς μπορεί το γάλα αμυγδάλου να ενισχύσει την υγεία της θηλάζουσας μητέρας:

  • Ενισχύει την παραγωγή γάλακτος
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Προστατεύει τα κόκαλα
  • Ενισχύει την υγεία των ματιών και του δέρματος

Χυμός φρούτων

ti na pinei mia thilazousa 3

Δεν θέλετε να το παρακάνετε με τους χυμούς φρούτων, αλλά ένα ποτήρι χυμό την ημέρα είναι μια νόστιμη και γευστική προσθήκη στην καθημερινή σας διατροφή. Αποφύγετε τους συσκευασμένους χυμούς που περιέχουν ζάχαρη. Αρκεστείτε στους φυσικούς χυμούς φρούτων.

Χυμός λαχανικών

ti na pinei mia thilazousa 2

Ο χυμός λαχανικών θα σας βοηθήσει να λάβετε μερικές έξτρα βιταμίνες. Διαλέξτε τα λαχανικά σας, πολτοποιήστε τα και απολαύστε τα.

Μπύρα (;)

mpira ston thilasmo

Σίγουρα έχετε ακούσει για τον μύθο που θέλει την μπύρα να αυξάνει την ποσότητα γάλακτος που παράγεται από τη θηλάζουσα μητέρα. Μελέτες όμως έχουν καταρρίψει αυτόν τον μύθο, καθώς έχουν δείξει ότι η συγκέντρωση αλκοόλ που φτάνει στην κυκλοφορία του αίματος της μητέρας καταλήγει στο μητρικό γάλα.

πηγή πληροφοριών: mom365.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved