Οκτώ πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν το παιδί σας έχει πονοκέφαλο

Πότε ο πονοκέφαλος στα παιδιά είναι ανησυχητικός.

Οκτώ πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν το παιδί σας έχει πονοκέφαλο

Οι πονοκέφαλοι είναι συνηθισμένοι στην παιδική ηλικία. Τις περισσότερες φορές, δεν είναι ανησυχητικοί και προκαλούνται από έλλειψη ύπνου, άγχος, κακή διατροφή. Σε ορισμένες όμως, περιπτώσεις μπορεί να μην είναι αθώοι.

Πότε πρέπει να ανησυχήσετε:

Όταν ο πονοκέφαλος συνοδεύεται από πυρετό και ακαμψία στο λαιμό

Το παιδί σας θα πρέπει να μπορεί να κοιτάζει ψηλά στο ταβάνι, να αγγίζει με το πηγούνι του το στήθος και να κουνάει το κεφάλι του εμπρός και πίσω.

Όταν ο πόνος είναι σοβαρός και αδιάλειπτος παρά τα παυσίπονα

Όταν ο πονοκέφαλος συνοδεύεται από συχνό ή επίμονο εμετό

Μπορεί να είναι απλώς μια ίωση και τα παιδιά να κάνουν εμετό. Όμως αν είναι συχνοί ενδέχεται να οφείλονται σε άλλους λόγους και θα πρέπει να διερευνηθούν.

Όταν μαζί με πονοκέφαλο, το παιδί έχει ασυνήθιστη υπνηλία

Και όχι μόνο. Αν δυσκολεύεται να περπατήσει, να μιλήσει ή να κάνει άλλες κανονικές δραστηριότητες . Και πάλι, θα μπορούσε να είναι απλώς ένας ιός αλλά πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.

paidikoi ponokefaloi

Όταν ος πονοκέφαλος ξυπνά το παιδί σας από τον ύπνο

Μερικές φορές τα παιδιά ξυπνούν για άλλους λόγους και συνειδητοποιούν ότι έχουν πονοκέφαλο. Αυτό δεν είναι πάντα ανησυχητικό. Αλλά εάν ο ίδιος ο πόνος ξυπνά συχνά το παιδί από τον ύπνο, δεν είναι ο μέσος πονοκέφαλος και θα πρέπει να καλέσετε γιατρό.

Όταν ο πονοκέφαλος είναι έντονος κάθε φορά του το παιδί ξαπλώνει

Αν νιώθει καλύτερα όταν κάθεται ή κινείται και επιδεινώνεται ο πονοκέφαλος κάθε φορά που ξαπλώνει, μπορεί να είναι ένδειξη αυξημένης πίεσης στον εγκέφαλο. Επομένως ίσως χρειάζεται περισσότερη διευρεύνηση.

Όταν οι πονοκέφαλοι είναι συχνοί και επηρεάζουν την καθημερινότητα του παιδιού

Εάν το παιδί σας έχει πονοκεφάλους δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα ή δυσκολεύεται να διαβάσει, να παίξει ή να έχει μια κανονική ζωή, καλέστε το γιατρό σας. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει, αλλά θα πρέπει να σιγουρευτείτε.

Πιθανόν να υπάρχει κάποιο άλλο σύμπτωμα που για σας είναι ανησυχητικό

Αν σας ανησυχεί ο πονοκέφαλος του παιδιού είτε λόγω έντασης ή συχνότητας καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.

Πηγή: health.harvard.edu

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved