Γιατί η διάρροια δεν πρέπει να «σταματάει» καμία μητέρα!

Κάθε μητέρα έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσει τη διάρροια αρκετές φορές στη ζωή της.

Γιατί η διάρροια δεν πρέπει να «σταματάει» καμία μητέρα!

Είτε αφορά στο παιδί της, είτε στην ίδια, τα επεισόδια διάρροιας εκτιμάται ότι εμφανίζονται τουλάχιστον μία φορά ετησίως, βάσει των στοιχείων του ΕΟΔΥ. Ειδικά οι μαμάδες με παιδιά στο δημοτικό σχολείο, που «αρπάζουν» τις ιώσεις αρκετά συχνά, μπορεί να έχουν διαπιστώσει πως ο ρυθμός εμφάνισης είναι πολύ πιο συχνός.

Αρχικά, πρέπει να πούμε ότι η διάρροια είναι μία διαταραχή στη λειτουργία του εντέρου, που οδηγεί σε υδαρείς κενώσεις ή μαλακά κόπρανα, τουλάχιστον τρεις φορές μέσα σε ένα 24ωρο. Στην περίπτωση που τα επεισόδια αυτά εμφανίζονται για χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων, τότε μιλάμε για οξεία διάρροια, η οποία δεν θεωρείται σύμπτωμα για τίποτα άλλο παρά για τη διαταραγμένη λειτουργία του εντέρου.

Πού μπορεί να οφείλεται αυτή; Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, σε λοίμωξη που προκύπτει συνήθως από κάποιον ιό ή σπανίως από βακτήριο. Αυτή είναι μεν η κύρια αιτία εμφάνισης, όμως μια διάρροια μπορεί επίσης να οφείλεται σε παρενέργειες κάποιας φαρμακευτικής αγωγής, σε τροφική δηλητηρίαση, σε κάποιο τρόφιμο που «έτυχε» να ερεθίσει το έντερο ή και ακόμα και σε ένα ταξίδι.

Στις περισσότερες περιπτώσεις λοιπόν η διάρροια δεν πρέπει να ανησυχεί μία μητέρα – αν και είναι βέβαιο πως πρόκειται για μία δυσάρεστη κατάσταση, που οδηγεί τους περισσότερους στην… απομόνωση του σπιτιού, έως ότου βεβαιωθούν ότι την έχουν ξεπεράσει. Διότι τόσο για ένα δεκάχρονο παιδί, για παράδειγμα, όσο και για μία μητέρα, είναι εξαιρετικά άβολο το να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν ένα επεισόδιο διάρροιας εκτός σπιτιού… Αυτομάτως αυτό σημαίνει πως… «σταματούν τα πάντα», τουλάχιστον μία φορά κάθε χρόνο, γεγονός που ειδικά για μία μητέρα σημαίνει πολλά περισσότερα από μία απλή «αλλαγή προγράμματος»: Ποιος θα πάει τα παιδιά στο σχολείο, ποιος στις δραστηριότητές τους, ποιος θα ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ, ποιος θα αγοράσει το γάλα της ημέρας – και τόσα, αμέτρητα άλλα…

diarroia1

Η λύση κατά της διάρροιας

Η άμεση αντιμετώπιση της διάρροιας είναι λοιπόν για μία μητέρα ανάγκη επιτακτική. Όπως κάθε περίπτωση δυσλειτουργίας του εντέρου, έτσι και στην περίπτωση αυτή, την αντιμετωπίζουμε με τη ρύθμιση της διατροφής. Ο ασθενής πρέπει αμέσως να μειώσει τις ποσότητες των γευμάτων του και να προσαρμόσει τη σύνθεσή τους: Ρύζι λαπάς, ζυμαρικά, πατάτες, κράκερς και το αλάτι, βοηθούν στην επαναφορά της σωστής λειτουργίας του εντέρου, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τον κίνδυνο αφυδάτωσης. Έτσι, ο ασθενής με διάρροια πρέπει να πίνει πολύ συχνά μικρές ποσότητες νερού αρχικά, έως ότου διαπιστώσει ότι ο οργανισμός του το ανέχεται, οπότε και χρειάζεται σταδιακά να τις αυξήσει.

Πώς όμως αντιμετωπίζουμε καταλληλότερα τα επεισόδια της διάρροιας έτσι ώστε να ανακουφιστούμε από τον πόνο και να μην χρειαστεί να διακόψουμε τις δραστηριότητές μας και να κλειστούμε στο σπίτι μας; Το κατάλληλο σκεύασμα μπορεί να μας βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή: Τα στικς SmectiGo είναι αποτελεσματικά και αποτελούν έναν πρακτικό και εύκολο τρόπο αντιμετώπισης της διάρροιας, ανά πάσα στιγμή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το smectiGo αποτελείται από διοσμεκτίτη, έναν φυσικό πηλό που δεσμεύει τοξίνες και μικρόβια και συμβάλλει στην απομάκρυνσή τους από τον οργανισμό. Επιπλέον, καλύπτει τον πεπτικό βλεννογόνο και συμβάλλει στην επιδιόρθωση της εντερικής βλάβης αντιμετωπίζοντας τα συμπτώματα της οξείας διάρροιας ενώ σέβεται την εντερική διέλευση. Κάθε στικ ισοδυναμεί με μία δόση, δεν χρειάζεται διάλυση σε νερό, διαθέτει πρακτική συσκευασία για να το καταναλώσουμε οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε και δρα γρήγορα και πλήρως αποτελεσματικά. Επιπλέον η γεύση τους, καραμέλα – κακάο, τα κάνει ιδανικά ακόμα και για παιδιά άνω των 8 ετών, που επίσης μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να ανακουφιστούν από τη διάρροια.

diarroia2

Ιδανικά, ένα παιδί από 8 έως 15 ετών, μπορεί να καταναλώσει δύο στικς αρχικά, και ακολούθως ένα μετά από κάθε κένωση μαλακών κοπράνων, έως να φτάσει συνολικά τα τέσσερα την ημέρα. Για ενήλικες και παιδιά άνω των 15 ετών συνιστάται η ίδια δοσολογία, όμως έως συνολικά έξι στις smectiGo την ημέρα.

Ένα τόσο συχνό σύμπτωμα όπως είναι η διάρροια, δεν θα πρέπει πλέον να εμποδίζει τις δραστηριότητές μας, να μας καταβάλει και να μας αναγκάζει σε απομόνωση. Με τη σωστή διατροφή, την καλή ενυδάτωση και τα στικς smectiGo μπορούμε άμεσα να επανέλθουμε στην καθημερινότητά μας. Σταδιακά αποκαθίσταται και η λειτουργία του εντέρου, χωρίς καν να «δηλώσουμε ασθενείς». Εύκολα, γρήγορα και πρακτικά, όπου κι αν βρισκόμαστε ένα έτοιμο για χρήση στικ smectiGo μας βγάζει από τη δύσκολη θέση και μας βοηθάει να είμαστε συνεπείς, όπου κι αν χρειάζεται.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved