MOM’S Q&A: Πώς θα επιλέξω την ιδανική αντιφθειρική σειρά για το μικρό μου;

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η έναρξη της σχολικής χρονιάς φέρνει ένα «σύννεφο» από σκοτούρες στο κεφάλι κάθε μανούλας.

MOM’S Q&A: Πώς θα επιλέξω την ιδανική αντιφθειρική σειρά για το μικρό μου;

Μέχρι να δρομολογηθούν όλες οι εκκρεμότητες, να μπουν όλα σε μία σειρά και το παιδί να βρει τον ρυθμό του μέσα σε μία γεμάτη καθημερινότητα από σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες, έχουμε μπει κιόλας στον Οκτώβρη. Ωστόσο, έχοντας περάσει από τη συγκεκριμένη διαδικασία ήδη δύο φορές και με την κόρη μου να ξεκινάει αισίως την Τρίτη Δημοτικού, είναι χρέος μου να σε προειδοποιήσω πως το μεγαλύτερο βάσανο που ακολουθεί έπειτα από το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, δεν είναι ούτε η αγορά του σχολικού εξοπλισμού, ούτε η προσαρμογή του παιδιού στο πρωινό ξύπνημα, αλλά ο… μικροσκοπικός εφιάλτης των ψειρών.

Δεν θέλω να θυμάμαι πόσες ώρες πέρασα στο παρελθόν, δίνοντας «μάχη» με χτένες, σαμπουάν, πετσέτες, σκουφάκια μαλλιών, με το λαδόξιδο να «ποτίζει» τα χέρια μου και να στάζει από τα μαλλιά της μικρής και εκείνη με μούτρα κατεβασμένα, να μου ζητά να την αφήσω ήσυχη. Το μόνο σίγουρο είναι πως μέσα από αυτή τη «διατριβή», κατάφερα τελικά να μάθω πώς να προστατεύω το παιδί από ενοχλητικούς επισκέπτες, αλλά και ποια είναι η πιο ασφαλής αντιφθειρική σειρά προϊόντων που αξίζει να εμπιστευτώ.

Παρόλα αυτά, οι ανάγκες κάθε παιδιού διαφέρουν, οπότε παρακάτω έχω καταγράψει όλα τα κριτήρια που χρειάζεται να λάβεις υπόψη σου, για να επιλέξεις και εσύ το κατάλληλο προϊόν για το παιδί σου!

Έχει το μικρό σου «πλούσια» και σγουρά μαλλιά;

Τα μαλλιά του παιδιού είναι το βασικό κριτήριο που πρέπει να λάβεις υπόψη σου καθώς διαλέγεις το αντιφθειρικό που θα χρησιμοποιήσεις. Όσο πιο «πλούσια» και πυκνά είναι τα μαλλιά του παιδιού, τόσο πιο δύσκολη και χρονοβόρα θα είναι η θεραπεία με τη χρήση χτένας, μέχρι να είσαι σίγουρη πως δεν θα υπάρχει ίχνος κόνιδας ή ψείρας. Για να διευκολύνεις τη διαδικασία τόσο για εσένα όσο και για το παιδί, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να επιλέξεις την άοσμη και αποτελεσματική λοσιόν Hedrin Solution, η οποία δεν απαιτεί χτενάκι, ενώ εξολοθρεύει τις ψείρες και τα αβγά τους με τον πιο φυσικό τρόπο. Η σύνθεση της συγκεκριμένης λοσιόν περιλαμβάνει τη διμεθικόνη, ένα ισχυρό έλαιο σιλικόνης φιλικό προς την επιδερμίδα, το οποίο έχει τη δυνατότητα να ακινητοποιεί τις ψείρες καλύπτοντας την επιφάνειά τους τους και έπειτα, να τις εξουδετερώνει προκαλώντας τους ασφυξία, αφυδάτωση ή ρήξη εντέρου. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο τις σκοτώνει, αλλά δεν τους δίνει το περιθώριο να αποκτήσουν ανθεκτικότητα και να επανέλθουν! H λοσιόν δρα σε 1 ώρα. Επανέλαβε την εφαρμογή μετά από 7 ημέρες για τυχόν αυγά που στο μεταξύ εκκολάφθηκαν.

losion

Οι ψείρες φεύγουν και έπειτα επανέρχονται;

Παρότι η μικρή μου έχει λεπτή τρίχα και κοντά μαλλιά, γεγονός που δεν δυσκόλευε γενικά την εφαρμογή της θεραπείας για τις ψείρες, το πρόβλημα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, ήταν πως όσο σχολαστικά και αν καθάριζα τα μαλλιά της, οι ψείρες επανέρχονταν στον… τόπο του εγκλήματος! Χρειάστηκε να δοκιμάσω κυριολεκτικά τα πάντα -ακόμη και την παραδοσιακή συνταγή με λαδόξιδο- μέχρι να ανακαλύψω το υγρό τζελ σε σπρέι που εμπεριέχει το δραστικό συστατικό Penetrol και το οποίο στοχεύει στην εξάλειψη των αβγών. Μάλιστα, η εφαρμογή του σπρέι αποδείχθηκε όχι μόνο γρήγορη, αλλά και εξαιρετικά αποτελεσματική. Πιο αναλυτικά, αφού κάλυψα τους ώμους της μικρής με μία πετσέτα, ανακίνησα το περιεχόμενο του μπουκαλιού και ψέκασα προσεκτικά τα μαλλιά της από μία απόσταση 10 εκατοστών, μέχρι να φαίνονται λουσμένα. Στη συνέχεια, περνώντας τα δάχτυλά μου από την κορυφή του κεφαλιού της ως τις άκρες, άπλωσα ομοιόμορφα το προϊόν και περίμενα. Μόλις πέρασαν 15 λεπτά, την έλουσα με άφθονο σαμπουάν και νερό, έλεγξα μία τελευταία φορά την κορυφή του κεφαλιού της και έκτοτε, δεν έχει εμφανιστεί ούτε μία ψείρα ή αβγό!

pseires1

Θέλεις να προστατεύσεις το παιδί όσο καλύτερα μπορείς;

Εάν φέτος είναι η πρώτη χρονιά του παιδιού σου στα θρανία, τότε πρέπει να γνωρίζεις πως αρκεί ένα αβγό ή μία ψείρα για να ταράξει την οικογενειακή σας ηρεμία. Για να γλιτώσεις την ταλαιπωρία που θα ακολουθήσει, είναι απαραίτητο να στραφείς σε ένα προϊόν που στοχεύει στην προστασία του παιδιού από την φθειρίαση, όπως είναι το καινοτόμο Hedrin Protect & Go. Το συγκεκριμένο σπρέι conditioner διαθέτει υπέροχο άρωμα πορτοκάλι και μάνγκο που ξετρελαίνει τα μικρά μας, ενώ περιλαμβάνει στη σύνθεσή του το δραστικό συστατικό Activdiol, το οποίο έχει αποδειχθεί κλινικά ότι εξουδετερώνει ψείρες και κόνιδες. Πώς το κάνει αυτό; Ουσιαστικά διαλύοντας το προστατευτικό στρώμα χιτίνης που τις περιβάλλει και τις βοηθά να διατηρούν την εσωτερική ισορροπία του νερού, προκαλώντας τους έτσι αφυδάτωση.

hedrin

Τι κι αν το άνοιγμα των σχολείων είναι, λοιπόν, μία περίοδος που μας έχει στο «τρέξιμο»; Να είσαι σίγουρη πως έχοντας για «σύμμαχό» σου την αντιφθειρική σειρά Hedrin χωρίς χημικά ή εντομοκτόνα, η εμφάνιση απρόσκλητων… επισκεπτών είναι μία σκέψη που δεν χρειάζεται να σε απασχολεί καθόλου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved