Κολικοί μωρού: Πώς σχετίζονται με τον θηλασμό;

Πώς συνδέεται ο θηλασμός με τους κολικούς του μωρού;

Κολικοί μωρού: Πώς σχετίζονται με τον θηλασμό;

Οι κολικοί εμφανίζονται κυρίως σε μωρά μικρότερα των τριών μηνών, συνήθως τις απογευματινές ή βραδινές ώρες. Είναι αυτά τα ποναλάκια που οδηγούν στο συνεχές κλάμα του μωρού το οποίο διαρκεί από είκοσι λεπτά μέχρι δύο ώρες.

Σύμφωνα με έρευνες ένα με δύο στα δέκα μωρά παρουσιάζουν κολικούς, συνεπώς είναι ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο στα λίγων εβδομάδων μωρά.

Η αιτία που τους προκαλεί, παραμένει άγνωστη πιθανολογείται ωστόσο ότι οι κολικοί σχετίζονται και με τον θηλασμό και τη σύσταση του μητρικού γάλακτος. Πώς συνδέεται λοιπόν ο θηλασμός με τους κολικούς του μωρού;

Η ροή του γάλακτος

Εάν η ροή του γάλακτος είναι μεγάλη κατά τη διάρκεια του θηλασμού, το μωρό σας καταπίνει γρήγορα, συνεχόμενα και μεγάλες γουλιές. Αυτό συνεπάγεται ότι, εκτός από γάλα, καταπίνει και μεγάλη ποσότητα αέρα ο οποίος παγιδεύεται στο στομάχι και τα έντερα και προκαλεί πονάκια.

Η ποσότητα του γάλακτος

Εάν έχετε πολύ γάλα, το μωρό σας θα καταναλώνει και περισσότερο πρωτόγαλα το οποίο βγαίνει στην αρχή του θηλασμού και η σύστασή του είναι τέτοια που ενδέχεται να προκαλέσει κολικούς στο μωρό.

Η διατροφή της μητέρας

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, η κατανάλωση κάποιων αλλεργιογόνων τροφών (όπως το αγελαδινό γάλα, τα αυγά, οι ξηροί καρποί), είναι ικανή να αλλάξει τα σύσταση του μητρικού γάλακτος, με αποτέλεσμα να αναστατωθεί το μωρό, με την εμφάνιση των κολικών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved