Διδυμάκια δοκιμάζουν τζατζίκι για πρώτη φορά - Η μία μπέμπα ξετρελάθηκε

Διαφορετικές ήταν οι αντδράσεις των δύο κοριτσιών.

To τζατζίκι φτιάχνεται με γιαούρτι, σκόρδο, ξύδι, ελαιόλαδο, αγγούρι. Έχει έντονη γεύση, άρωμα και δεν αρέσει σε όλους. Η Alicia Barton έδωσε τζατζίκι στις δίδυμες κόρες της μαζί με λαχανικά κομμένα σε φέτες και η μία ξετρελάθηκε. Όχι μόνο βουτούσε τα καρούτα και τα αγγούρια αλλά στο τέλος έφαγε όλο το τζατζίκι με τα χέρια.

Η αδερφούλα από την άλλη ήταν πιο διστακτική. Στην αρχή ξαφνιάστηκε με τη γεύση και ήταν πιο επιφυλακτική στην κάθε μπουκιά.

Το παραπάνω βίντεο είναι ένα από τα πολλά που έχει δημοσιεύσει η Alicia με τις δίδυμε κόρες της να δοκιμάζουν νέες τροφές. Άλλα φαγητά που έχουν δοκιμάσει; Noodles, αυγό, hot dog.

Πότε μπορεί το μωρό να φάει γιαούρτι;

Κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το γιαούρτι πρέπει να εισάγεται στη διατροφή του μωρού μετά τον ένατο μήνα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια επικρατεί η άποψη ότι το μωρό μπορεί να φάει γιαούρτι αμέσως μόλις ξεκινήσει τις στερεές τροφές. Το ιδανικό είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας τον οποίο εμπιστεύεστε και γνωρίζει ακριβώς τη δική σας περίπτωση.

Το γιαούρτι:

  • Ενισχύει την εγκεφαλική ανάπτυξη του βρέφους
  • Παρέχει στο μωρό πληθώρα θρεπτικών συστατικών
  • Έχει προβιοτικά

Τι να προσέξετε;

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα ανήκουν στη λίστα με τις top αλλεργιογόνες τροφές. Ενδέχεται συνεπώς να προκαλέσουν στο παιδί αλλεργίες για αυτό είναι σημαντικό να προσέξετε για τυχόν ενδείξεις, ειδικά εάν το μωρό δεν έχει λάβει καθόλου ξένο γάλα πριν τον έκτο μήνα.

Επίσης, προτιμήστε τα γιαούρτια πλήρη σε λιπαρά, χωρίς ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά και συστατικά που προσδίδουν γεύση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved