Μπόμπιρας τρελαίνεται για ψωμί - Ξεκαρδιστικό βίντεο

Ο μικρούλης είναι 5 μηνών και θέλει να φάει ολο το καρβέλι.

Το ψωμί είναι μαλακό, νόστιμο και όλα τα μωρά και νήπια τρελαίνονται να το τρώνε κάθε ώρα της ημέρας.

Το ίδιο ισχύει και για τον μπόμπιρα που πρωταγωνιστεί στο παραπάνω βίντεο. Το αγοράκι είναι πέντε μηνών και τώρα σταδιακά εισάγει τις στερεές τροφές στη διατροφή του. Το ψωμί ήταν μία από τις πρώτες και όπως φαίνεται και από το βίντεο, μάλλον και μία από τις αγαπημένες του.

Ο μικρούλης δεν θέλει να αφήσει τη φραντζόλα από το χέρι του, αντίθετα, θέλει να τη φάει ολη.

Πότε να εισάγετε το ψωμί στη διατροφή του παιδιού;

Το ψωμί εισάγεται στη διατροφή του παιδιού, όταν το μωρό ξεκινήσει τις στερεές τροφές δηλαδή περίπου στον έκτο μήνα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς να προτιμούν το 100% ψωμί ολικής άλεσης και χωρίς σπόρια ή ξηρούς καρπούς ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο πνιγμού.

Η Ευσταθία Παπαδά, διατροφολόγος και συνεργάτης του Mothresblog.gr, αναφέρει σε άρθρο της:

«Το ψωμί είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, που αποτελούν τη βασική πηγή ενέργειας για τα παιδιά, των οποίων οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω της ανάπτυξης. Επίσης, το ψωμί περιέχει πρωτεΐνες και είναι πηγή φυτικών ινών που είναι ωφέλιμες για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και τον έλεγχο των επιπέδων της γλυκόζης και της χοληστερόλης στο αίμα. Ακόμη, το ψωμί είναι πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι το ψωμί είναι πολύ θρεπτικό για τα παιδιά.».

Όσο για τα πιο θρεπτικά, η ειδικός αναφέρει:

«Τα πιο θρεπτικά ήδη ψωμιού είναι εκείνα που παρασκευάζονται με άλευρα από δημητριακά ολικής άλεσης, όπου εκτός από το ενδοσπέρμιο, αλέθεται το πίτουρο και το φύτρο, γι' αυτό και περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες αλλά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved