Μωρό βλέπει μπανάνα και ενθουσιάζεται - Ξεκαρδιστικό βίντεο

Ο μικρούλης τρελαίνεται για μπανάνα.

Η μπανάνα είναι μαλακή, με γλυκιά γεύση και πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Είναι από τις πρώτες τροφές που εισάγονται στη διατροφή του παιδιού μετά τον έκτο μήνα και τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, τη λατρεύουν. Το μωρό που πρωταγωνιστεί στο παραπάνω βίντεο δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το αγοράκι κάθεται στο καρεκλάκι φαγητού του και μόλις βλέπει τη μαμά του που κρατά μία ξεφλουδισμένη μπανάνα δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του. Μόλις την παίρνει στα χέρια του και τη μασουλάει η απόλαυση αποτυπώνεται στο πρόσωπό του.

Γιατί τα παιδιά λατρεύουν τις μπανάνες;

Οι μπανάνας είναι πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό και την ανάπτυξη του παιδιού. Επίσης, είναι ένα φρούτο παντός καιρού και εποχής. Το παιδί μπορεί να φάει να το φάει εύκολα και εσείς να το κρατάτε παντού μαζί σας. Οι παραπάνω είναι οι λόγοι που οι μαμάδες λατρεύουν τις μπανάνες, για τα παιδιά οι λόγοι που το συγκεκριμένο φρούτο είναι το αγαπητό έχει αποτελέσει θέμα έρευνας για τους ειδικούς.

«Τα νήπια λατρεύουν τις μπανάνες γιατί είναι γλυκιές και μπορούν να τις πιάσουν με τα χέρια τους εύκολα.» αναφέρει η παιδίατρος dr Sarah Schaffer στο Romper.com. Άλλος ένας λόγος είναι ότι τα παιδιά εξοικειώνονται με την υφή και τη γεύση της μπανάνας από την βρεφική τους ηλικία, με αποτέλεσμα να την προτιμούν και μεγαλώνοντας. Η μπανάνα συνεπώς συνδυάζει όλα όσα εκείνα αποζητά ένα παιδί σε ένα τρόφιμο: είναι νόστιμη, γλυκιά, μπορεί να τη μασήσει και να την κρατήσει εύκολα και είναι ένα φρούτο που έχει φάει ξανά και ξανά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved