Μπέμπα δοκιμάζει για πρώτη φορά φαγητό και η αντίδρασή της είναι μη αναμενόμενη

Το κοριτσάκι δεν χαίρεται ιδιαίτερα με την πρώτη του κρέμα.

Μέχρι και τον έκτο μήνα τα μωρά τρέφονται αποκλειστικά από μητρικό ή ξένο γάλα. Έπειτα, σταδιακά εισάγονται οι στερεές τροφές στη διατροφή τους και δοκιμάζουν νέες γεύσεις και υφές. Οι αντιδράσεις τους ποικίλουν. Κάποια ενθουσιάζονται, άλλα είναι πιο δύστροπα και άλλα αντιμετωπίζουν ό,τι υπάρχει στο πιάτο τους με περιέργεια ή ενδοιασμό. Βέβαια οι αντιδράσεις τους εξαρτώνται και από τι θα δοκιμάσουν την κάθε φορά.

Το μωράκι που πρωταγωνιστεί στο παραπάνω βίντεο, πάντως, δεν ξετρελάθηκε με την κρέμα που του έδωσε η μαμά του. Η μικρούλα τρώει μία κουταλιά από τον πουρέ που του έφτιαξε η μαμά του και έβαλε τα… κλάματα.

Δείτε το βίντεο παραπάνω.

Συμβουλές για την ομαλή εισαγωγή των στερεών τροφών στη διατροφή του μωρού

«Η αποδοχή των υγιεινών τροφίμων από μικρή ηλικία είναι καθοριστικός παράγοντας για τη διαμόρφωση υγιεινών διατροφικών συνηθειών σε μεγαλύτερη ηλικία.» αναφέρει η διατροφολόγος και συνεργάτης του Motherbslog.gr, Ευσταθία Παπαδά.

Οι γονείς πρέπει να εξοπλιστούν με υπομονή και επιμονή. Επίσης, ακολουθήστε τις εξής συμβουλές από την ειδικό.

Προσφέρετε ποικιλία τροφών. Σταδιακά εντάσσετε νέες τροφές κι επαναλάβετε όσες δεν έχουν αποδεχτεί μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αφιερώστε χρόνο. Η πίεση και η βιασύνη δε θα σας βοηθήσουν, γι’ αυτό ακολουθήστε το ρυθμό του μωρού σας.

Ενθαρρύνετε το μωρό να πιάσει τις τροφές με τα χέρια του. Μπορείτε να εφαρμόσετε την τακτική αυτή κόβοντας τις τροφές σε μικρά κομμάτια που το μωρό μπορεί να πιάσει με τα χέρια του.

Δείξτε τους πώς τρώτε εσείς. Τρώτε κι εσείς από το φαγητό που τους προσφέρετε κι επιδιώκετε να τρώτε όσο το δυνατόν συχνότερα με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας στο τραπέζι.

Αποφύγετε την προσθήκη άλατος και ζάχαρης στο φαγητό του μωρού. Με αυτόν τον τρόπο το μωρό δεν θα αποζητά τις αλμυρές και γλυκιές γεύσεις ολοένα και περισσότερο όσο μεγαλώνει.

Προτιμήστε το σπιτικό φαγητό.

Μην πιέζετε το μωρό να τελειώσει το φαγητό. Το μωρό σας γνωρίζει πότε έχει χορτάσει και γι’ αυτό δεν χρειάζεται να το πιέζετε να τελειώσει τη μερίδα που έχετε υπολογίσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved