Μωρό δοκιμάζει για πρώτη φορά σμέουρο και η αντίδρασή του είναι απολαυστική

Η μπέμπα έφαγε το πρώτο της σμέουρο στην ηλικία των έξι μηνών και μάλλον το λάτρεψε. 

Τα παιδιά εντάσσουν τις στερεές τροφές στη διατροφή τους μετά την ηλικία των έξι μηνών. Μέχρι τότε τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό ή ξένο γάλα το οποίο και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες τους σε θρεπτικά συστατικά και ενυδάτωση.

Μετά τον έκτο μήνα δοκιμάζουν νέες γεύσεις και υφές και από τα πρώτα τρόφιμα που εισάγονται στη διατροφή τους είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Η μπέμπα που πρωταγωνιστεί στο παραπάνω βίντεο έφαγε την πρώτη της μπουκιά με σμέουρο και η αντίδρασή της όπως θα διαπιστώσετε και εσείς είναι απολαυστική. Η γλυκόξινη γεύση του φρούτου την ξαφνιάζει και θυμίζει την αντίδραση που έχουμε δει στα βίντεο που έχουν γίνει viral κατά καιρούς, όταν τα μωρά δοκιμάζουν για πρώτη φορά λεμόνι.

Σμέουρο: Ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες

Τα σμέουρα μπορεί να μην είναι τα πρώτα φρούτα που σκέφτεται ένας γονιός να εισάγει στη διατροφή του μωρού, είναι όμως πολύ θρεπτικά και νόστιμα.

Τα σμέουρα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και Κ, μαγγανίου, μαγνησίου, σιδήρου και καλίου. Επίσης, είναι γνωστά για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν τον οργανισμό από χρόνιες ασθένειες.

Τα σμέουρα έχουν επίσης χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα αλλά παράλληλα έχουν γλυκιά γεύση, είναι επομένως εύκολο να το φάνε τα παιδιά ειδικά όταν ζητούν κάτι γλυκό. Περιέχουν επίσης φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλλουν την κινητικότητα του εντέρου και αντιμετωπίζουν τη δυσκοιλιότητα.

Τέλος, σύμφωνα με το health.com, τα σμέουρα ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και η τακτική κατανάλωσή τους συμβάλλει στη βελτίωση της μνήμης και της καλής διάθεσης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved