Ποιος είναι το αφεντικό στο σπίτι; Απολαυστική η απάντηση του κοριτσιού

Ακούει τη μαμά της να λέει ότι αυτή είναι το αφεντικό στο σπίτι, όμως η μικρή έχει τις αντιρρήσεις της. 

Μια μαμά μιλάει με την κόρη της εξηγώντας της ότι θα πρέπει να την ακούει γιατί είναι το αφεντικό.

«Vivi, είσαι το μωρό μου και είμαι η μαμά σου. Είμαι ενήλικας, είμαι το μεγάλο κορίτσι, γι΄αυτό θα με ακούς γιατί είμαι το αφεντικό. Σωστά;» , τη ρωτάει.

Η μικρή την κοιτάζει με προσοχή χωρίς να μιλάει δείχνοντας ότι επεξεργάζεται όσα της λέει η μαμά της.

Και τότε ήρεμα κι ωραία της απαντά: « Ο μπαμπάς είναι το αφεντικό». Ακόμα κι όταν η μητέρα της επιμένει λέγοντας « η μαμά είναι το αφεντικό», η μικρή επαναλαμβάνει ατάραχα ότι το αφεντικό είναι ο μπαμπάς.

Αξίζει να δείτε το απολαυστικό βίντεο.

Μαμά Vs Μπαμπάς

Το παραδοσιακό μοντέλο της οικογένειας, το οποίο ήταν και το πιο διαδεδομένο παλαιότερα, ήθελε τον σύζυγο να εργάζεται και τη σύζυγο να μένει στο σπίτι και να φροντίζει για τα παιδιά, αλλά και για τη λειτουργία του σπιτικού γενικότερα. Έτσι, ο ρόλος του πατέρα ήταν αυτός του κουβαλητή, του « αφεντικού» ο οποίος λίγο εμπλεκόταν στην καθημερινότητα του σπιτιού και της ανατροφής των παιδιών. Η μητέρα, από την άλλη, ασχολείτο με όλες τι μικρές λεπτομέρειες της ζωής των παιδιών και γνώριζε τα πάντα όσον αφορά τις φιλίες, τα αγαπημένα φαγητά, τις δραστηριότητες, τους φόβους τους κ.ο.κ.

Η αλήθεια είναι ότι το να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε γενικούς κανόνες όσον αφορά τη λειτουργία μιας οικογένειας σπάνια είναι χρήσιμο. Η κάθε οικογένεια έχει τις δικές τις συνθήκες, τα δικά της ωράρια, τα δικά της παιδιά με τις δικές τους, ξεχωριστές ανάγκες. Επιπλέον, και ο κάθε γονιός έχει τα δικά του “δυνατά” σημεία και τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο μπορεί να στηρίξει, να εμπνεύσει και να μάθει πράγματα το παιδί του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved