Μωρό δοκιμάζει για πρώτη φορά παγωτό - Η αντίδρασή του είναι απίθανη

Το μωρακι δεν περίμενε όταν θα γευόταν αυτή τη γεύση και υφή.

Οι στερεές τροφές εισάγονται στη διατροφή του μωρού από τον έκτο μήνα κι έπειτα. Τα παιδιά σταδιακά ανακαλύπτουν νέες γεύσεις και υφές, κάποιες από τις οποίες τους αρέσουν και άλλες όχι. Στο παραπάνω βίντεο πρωταγωνιστεί ένα μωράκι που για πρώτη φορά δοκιμάζει παγωτό. Η δροσερή και γλυκιά γεύση του παγωτού το ενθουσιάζει και η αντίδρασή του όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς είναι απλά απίθανη.

Πότε κάνει να φάει το παιδί παγωτό

Το παιδί μπορεί να φάει παγωτό μετά την ηλικία των 12 μηνών αν και το CDC συνιστά να περιμένετε μέχρι τους 24 μήνες για να συμπεριλάβετε πρόσθετα σάκχαρα στη διατροφή του. Σε κάθε περίπτωση, η κατανάλωσή του θα πρέπει να γίνεται με μέτρο μιαςς και οι περισσότερες συνταγές έχουν υψηλή περιεκτικότητά σε ζάχαρη και συντηρητικά.

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι μία μερίδα του μέσου παγωτού βανίλιας περιέχει 21 γραμμάρια πρόσθετης ζάχαρης, που ισοδυναμεί με περίπου 1,5 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Αν και αυτό μπορεί να μην σας φαίνεται πολύ, είναι πολύ για το μικρό στομάχι και το νεαρό πεπτικό σύστημα του μωρού σας.

Όσο για το κάθε πότε κάνει το παιδί να τρώει παγωτό, σύμφωνα με τους περισσότερους διατροφολόγους, τα παιδιά δεν πρέπει να τρώνε παραπάνω από ένα με δύο παγωτά την εβδομάδα και αυτό ακολουθώντας παράλληλα μία ισορροπημένη διατροφή συνολικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved