Απολαυστικό βίντεο: Νήπιο πείθει τη μαμά του να φάει όλο της το φαγητό

Τι συμβαίνει όταν η μαμά γίνεται picky eater;

Τα περισσότερα παιδιά περνούν μία φάση που γίνονται δύστροπα με το φαγητό τους και αρνούνται με πείσμα να δοκιμάσουν νέα τρόφιμα ή να φάνε όλο τους το φαγητό. Οι γονείς παρακαλούν, δοκιμάζουν διάφορα κόλπα όπως να διακοσμήσουν το πιάτο για να το κάνουν πιο παιχνιδιάρικο, κρύβουν τα λαχανικά στο φαγητό και πάει λέγοντας.

Τι γίνεται όμως όταν συμβαίνει το ανάποδο; Όταν δηλαδή η μαμά γίνεται picky eater; Το βίντεο παραπάνω δίνει μία πιθανή εκδοχή.

Μία μαμά κάθεται να φάει με το νήπιο παιδί της. Ξαφνικά, κάνει με το χέρι της στην άκρη το πιάτο της και λέει: «Δεν το θέλω αυτό». Η μικρούλα την κοιτά έκπληκτη και με το χέρι της βάζει πάλι το πιάτο μπροστά στη μαμά της. «Απλά δεν το θέλω. Θέλω κάτι άλλο» συνεχίζει η μαμά. «Όχι» απαντάει το κοριτσάκι και ο απολαυστικός τους διάλογος είναι ακόμα μόνο στην αρχή:

-Είναι καλό για σένα, λέει η μικρούλα

-Όχι, είναι αηδιαστικό, απαντά η μαμά

-Είναι πεντανόστιμο.

-Να δοκιμάσω μία μπουκιά;

-Ναι!

-Εντάξει, απαντά η μαμά. Είναι πεναντόστιμο

Η μικρούλα δοκιμάζει και αυτή μία πιρουνιά και λέει:

-Μην το λες αηδία. Είναι καλό για εσένα.

Tips για να μην γίνει το παιδί picky eater

  1. Καθώς συστήνετε φαγητά στο μωρό σας και συνεχίζετε να το εκθέτετε καθώς μεγαλώνει σε μια ποικιλία τροφών, μάθετε να μην ζεσταίνετε τα πάντα στην "σωστή" θερμοκρασία.
  2. Αν το παιδί σας δυσκολεύεται να φάει ένα γεύμα, αλλάξτε τη γεύση του φαγητού που του δίνετε, πασπαλίζοντάς το με λίγο τυρί, κανέλα και γενικά γεύσεις που τις προτιμά.
  3. Να είστε χαρούμενοι, διασκεδαστικοί και ήρεμοι στο τραπέζι. Δώστε επιπλέον φιλιά και αγκαλιές καθώς κουβαλάτε το μικρό σας προς το καρεκλάκι του.
  4. Γίνετε παράδειγμα στο παιδί σας για τα φαγητά που θέλετε να φάει. Πιάστε τα κι εσείς, δαγκώστε τα, βουτήξτε τα στα ντιπάκια που έχετε φτιάξει και δείξτε του πόσο απολαυστικό είναι το φαγητό.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved