Επτά μηνών μωρό μαθαίνει να φτιάχνει στη μαμά του καφέ

Τα στιγμιότυπα δημοσίευσε η μαμά του μπόμπιρα στο YouTube.

Τα παιδιά παρατηρούν ό,τι γίνεται γύρω τους. Αντιγράφουν συμπεριφορές, μιμούνται εκφράσεις και μέρα με τη μέρα μαθαίνουν ολοένα και περισσότερα πράγματα.

Στο παραπάνω βίντεο ο μπόμπιρας που πρωταγωνιστεί μαθαίνει να φτιάχνει καφέ στο πλευρό της μαμάς του. Κάθεται στον πάγκο της κουζίνας ενώ η μαμά του το έχει αγκαλιά και μαζί φτιάχνουν τον πρωινό του καφέ. Με χεράκια του πιάνει τη ζάχαρη, το γάλα και έπειτα την κανάτα με τον brew καφέ που έχει ήδη η μαμά στο ψυγείο.

«Μαθαίνοντας το 7 μηνών μωρό μου να φτιάχνει καφέ» ήταν ο τίτλος του βίντεο με τα στιγμιότυπα που ανήρτησε η νεαρή μητέρα στο YouTube.

Το πιο απολαυστικό από όλα; Οι αντιδράσεις και η προσήλωση του μπόμπιρα ενώ παρατηρεί τις κινήσεις της μαμάς του.

Τι μπορεί να κάνει το επτά μηνών μωρό

Το επτά μηνών μωρό χοροπηδάει όταν το κρατάτε όρθιο, κάθεται χωρίς να χρειάζεται να το κρατάτε, λέει τις πρώτες του συλλαβές, δείχνει τις γευστικές του προτιμήσεις, μεταφέρει αντικείμενα από το ένα χέρι του στο άλλο, και μπορεί να γυρίσει από τη μία πλευρά στην άλλη όταν είναι ξαπλωμένο.

Επίσης, πολλά μωρά στην ηλικία αυτή μπουσουλάνε και έχουν βγάλει το πρώτο τους δόντι. Όσον αφορά τον ύπνο κοιμούνται περίπου 14 ώρες την ημέρα κάνοντας δύο με τρεις ύπνους μέσα στη μέρα.

Αξιοσημείωτη είναι και η συναισθηματική του ανάπτυξη. Είναι σε θέση να εκφράσει τα συναισθήματά του χρησιμοποιώντας τη φωνή του, χαμογελά συνειδητά όταν βλέπει τους γονείς του και αρχίζει να ανταποκρίνεται στο όνομά του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved