Δίδυμα μωρά «συνομιλούν» μεταξύ τους

Τα στιγμιότυπα με τους μικρούς Merle και Stijn κάνουν τον γύρο του διαδικτύου εδώ και χρόνια

Τα δίδυμα γεννιούνται μαζί, μεγαλώνουν μαζί και ήδη από το περιβάλλον της μήτρας τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης, αναπτύσσουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο μεταξύ τους.

Το δέσιμο αυτό μετά τον τοκετό γίνεται ολοένα και πιο δυνατό και το παραπάνω βίντεο το αποδεικνύει. Οι μικροί Merle και Stijn σε ηλικία μόλις λίγων μηνών συνομιλούν συχνά μεταξύ τους. Όχι, βέβαια, με λέξεις αλλά με ήχους, βλέμματα, νοήματα. Τι λένε και πώς καταφέρνουν να συνεννοηθούν; Άγνωστο.

Οι γονείς των δύο μωρών πάντως απαθανάτισαν τα στιγμιότυπα και τα δημοσίευσαν στο YouTube. Το βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου αρκετά χρόνια πριν και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να συγκεντρώνει views και likes από τους χρήστες των κοινωνικών μέσων.

Κρυπτοφασία: Η γλώσσα των διδύμων

Τα δίδυμα δεν έχουν μόνο ένα ιδιαίτερο μεταξύ τους δέσιμο αλλά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, έρευνες δείχνουν ότι τα δίδυμα έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής ή ότι ακόμα και αυτά που είναι ολόιδια έχουν μοναδικά δακτυλικά αποτυπώματα, πράγμα λογικό μεν, αλλά πολλοί το αγνοούν δε.

Ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τω διδύμων είναι η γλώσσα. Σύμφωνα με ένα ερευνητικό άρθρο στο περιοδικό Institute of General Linguistics, τα δίδυμα μιλούν σε μια γλώσσα γνωστή ως κρυπτοφασία που μόνο αυτά μπορούν να καταλάβουν. Αυτή η γλώσσα αποτελείται από ανεστραμμένες λέξεις και ονοματοποιητικές εκφράσεις (ήχοι όπως «μπου», «τσού» κ.λπ.). Υπολογίζεται ότι σχεδόν το 40% των διδύμων έχουν μια ιδιωτική γλώσσα, αλλά αυτή τείνει να εξαφανίζεται καθώς μεγαλώνουν και μαθαίνουν άλλες γλώσσες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved