Μωράκι ακούει τη μαμά του να τραγουδάει και βάζει τα κλάματα

Δεν μπορεί να συγκρατηθεί ακούγοντας τη μαμά του καθώς τραγουδάει και κλαίει.

Τα μωρά αγαπούν τα τραγούδια, τους ρυθμούς και τη μουσική. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η μουσική επηρεάζει τη σωματική, συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη των μωρών και των παιδιών.

Η επίδραση της μουσικής στην ανάπτυξη

Η θετική επίδραση που έχει η μουσική στα μωρά είναι εκπληκτική καθώς ενισχύει γενικές δεξιότητες όπως η δημιουργικότητα ή πιο συγκεκριμένες δεξιότητες όπως η χωρική νοημοσύνη, η μνήμη, τα μαθηματικά, η γλώσσα, και η συναισθηματική νοημοσύνη.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς να βασιστούν καταρχήν στις δικές τους μουσικές προτιμήσεις. Αν, δηλαδή, αγαπούν την κλασική μουσική και αυτή δείχνει να έχει επίδραση στην διάθεση του μωρού, τότε μπορούν να την απολαμβάνουν όλοι μαζί. Αν πάλι προτιμούν pop ή λαϊκά τραγούδια, ας επιλέξουν να βάλουν στο μωρό αυτά με την ωραιότερη μελωδία.

Το βέβαιο είναι ότι η μουσική προκαλεί συναισθήματα τα οποία ο καθένας εκφράζει με διαφορετικό τρόπο.

Ακόμα και τα μωρά έχουν τον δικό τους τρόπο να εκδηλώσουν όσα αισθάνονται ακούγοντας ένα νανούρισμα ή μια μελωδία. Φυσικά δεν αντιδρούν όλα το ίδιο. Πάρτε για παράδειγμα το μωράκι στο παραπάνω βίντεο, βάζει τα κλάματα μόλις η μαμά του αρχίζει να τραγουδά. Δεν το κάνει μόνο μία φορά. Κάθε φορά που η μητέρα του τραγουδά, το μωρό αρχίζει να κλαίει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved