Απολαυστικό βίντεο: Μπέμπα κάνει την πιο χαριτωμένη λυπημένη γκριμάτσα

Η μικρούλα παίρνει τη λυπημένη της έκφραση και οι γονείς της καταγράφουν τα στιγμιότυπα.

Τα μωρά εκφράζουν τα συναισθήματά τους με το κλάμα, τις γκριμάτσες και τις κινήσεις τους. Το ίδιο κάνει και η μπέμπα που πρωταγωνιστεί στο παραπάνω βίντεο. Η μικρούλα παίρνει τη λυπημένη της έκφραση και οι γονείς καταγράφουν τα στιγμιότυπα.

«Δεν υπάρχει λόγος να είσαι στεναχωρημένη. Δεν υπάρχει λόγος να είσαι στεναχωρημένη για εμένα. Μην κάνεις έτσι» λέει η μαμά που έχει αγκαλιά το μωρό. Η χαριτωμένη μπέμπα την κοιτάζει και σουφρώνει τα χείλη.

Οι γκριμάτσες του μωρού

Για ένα μωρό που ακόμα δεν έχει πει τις πρώτες του λέξεις, το κλάμα, οι γκριμάτσες και ίσως οι κινήσεις του είναι ο μόνος τρόπος να εκφράσει τα συναισθήματά του και να δείξει της ανάγκες του.

Το χαμόγελο μετά τον τέταρτο μήνα, παύει να είναι μόνο αποτέλεσμα της σύσπασης των μυών του και γίνεται πιο επιλεκτικό κυρίως προς τα πρόσωπα που αναγνωρίζει, δείχνοντας έτσι τη χαρά και την ικανοποίηση. Αντίστοιχα, το ξαφνικό κλάμα που συνοδεύεται με ένα τύπου γρύλισμα, υποδηλώνει την δυσφορία και την ενόχλησή του, ενώ τα ανοιχτά, γουρλωμένα μάτια δείχνουν ότι το βρέφος είναι φοβισμένο με κάτι.

Οι εκφράσεις του μωρού αλλάζουν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της μέρας, ανάλογα με την συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο νέος γονιός δεν είναι πάντα εύκολο να τις αποκωδικοποιήσει, ωστόσο όσο μεγαλώνει το μωρό, τόσο πιο εύκολη και ξεκάθαρη γίνεται η επικοινωνία μαζί του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved