Μπέμπα χορεύει και το διασκεδάζει με τη ψυχή της

Το βίντεο ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι γονείς της μικρούλας. 

Η μουσική ωφελεί τα παιδιά με περισσότερους από έναν τρόπους. Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική από την ηλικία των έξι με επτά εδώ, έχουν μεγαλύτερη ικανότητα συγκέντρωσης, καλύτερη μνήμη, περισσότερη πειθαρχία στη μελέτη και βελτιωμένη ικανότητα στην επίλυση μαθηματικών προβλημάτων.

Επιπλέον, η μουσική βοηθά το παιδί να ηρεμήσει, να εκφράσει τα συναισθήματά του, ενώ οι πιο ρυθμικές μελωδίες ξεσηκώνουν το παιδί για χορό, βοηθώντας έτσι στην εξάσκηση των κινητικών του δεξιοτήτων.

Η μπέμπα που πρωταγωνιστεί στο παραπάνω βίντεο πάντως, δεν μπορεί να αντισταθεί όταν ακούει ένα χορευτικό τραγούδι και κουνάει χέρια και πόδια στον ρυθμό. Οι γονείς της απαθανάτισαν τα στιγμιότυπα και δημοσίευσαν το παραπάνω βίντεο το οποίο και έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χορός: Οφέλη για τα παιδιά

Και ο χορός έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά, συναισθηματικά και σωματικά. Χορεύοντας, τα παιδιά γυμνάζουν το σώμα τους, μαθαίνουν πώς να το ελέγχουν καλύτερα, αποκτούν μία καλύτερη στάση σώματος, αποκτούν πειθαρχία. Πάνω από όλα όμως, ο χορός είναι μία ευκαιρία το παιδί να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του, να εκτονωθεί και να αυτοσχεδιάσει μαθαίνοντας, έτσι, να χρησιμοποιεί τη φαντασία του και έχοντας περισσότερη αυτοπεποίθηση στον εαυτό του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved