Μπέμπα λερώνεται τρώγοντας μακαρόνια με σάλτσα και η αντίδραση του μπαμπά είναι επική

Το βίντεο με τη μικρή Reese έχει γίνει viral στο διαδίκτυο.

Οι στερεές τροφές εισάγονται στη διατροφή του μωρού μετά τον έκτο μήνα. Σταδιακά το παιδί ανακαλύπτει νέες γεύσεις και υφές, εξερευνά νέα φαγητά και τρόφιμα και η ώρα του φαγητού γίνεται ώρα ανακάλυψης και πειραματισμού.

Αυτό αποδεικνύει και το παραπάνω βίντεο. Πρωταγωνιστεί η μικρή Reese η οποία κάθεται στο καρεκλάκι φαγητού και τρώει τα μακαρόνια της. Η μικρούλας έχει λερωθεί από την κορυφή ως τα νύχια με κόκκινη σάλτσα και ζυμαρικά και με τα χέρια της που είναι γεμάτα φαγητό ακουμπάει κεφάλι, μαλλιά, πόδια, αυτιά.

Τα στιγμιότυπα απαθανατίζει η μαμά της μπέμπας, Taylor Bunton, και στο τέλος του βίντεο η κάμερα δείχνει την απολαυστική αντίδραση του συζύγου της μόλις βλέπει την κόρη τους.

«Η αντίδρασή του ήταν τόσο αστεία γιατί ήξερε ότι ήταν η δική του σειρά να κάνει μπάνιο τη μικρή εκείνο το βράδυ, για αυτό και μου έλεγε “σταμάτα, σταμάτα να γράφεις. Δεν έπρεπε να την αφήσουμε” μου έλεγε και εγώ του έλεγα “Μα όχι, είναι τόσο αστείο!”» είπε η Taylor στο Good Morning America.

Στη συνέχεια είπε επίσης:

«Λατρεύει να κάνει χαμό με το φαγητό, αλλά και εγώ λατρεύω να τη βλέπω να τρώει μόνη της και να ανακαλύπτει νέες υφές. Πιθανά το περισσότερο φαγητό να καταλήγει στο σώμα της, παρά στο στόμα της.»

Αφήνουμε το παιδί να παίζει με το φαγητό του ή όχι;

Όταν το παιδί περιεργάζεται νέες τροφές χρησιμοποιώντας όλες του τις αισθήσεις, αποκτά θετικές εμπειρίες και τελικά δοκιμάζει με προθυμία νέες γεύσεις και υφές τις οποίες πιο πριν θα απέφευγε, λένε οι ειδικοί.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Public Health Nutrition, ερευνητές από την Φινλανδία αναφέρουν ότι υπάρχουν προγράμματα για παιδιά νηπιακής ηλικίας μέσα από τα οποία αποκτούν διατροφική εκπαίδευση με βάση τις αισθήσεις τους. Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως την προετοιμασία μίας σαλάτας, την καλλιέργεια λαχανικών, εκδρομές για περισυλλογή φρούτων, αλλά και δραστηριότητες κατά τις οποίες τα παιδιά μυρίζουν, παρατηρούν και γεύονται νέες τροφές κάθε είδους κι έπειτα μοιράζονται τις εμπειρίες τους με άλλα παιδιά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα παιδιά τα οποία συμμετείχαν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες επέλεγαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά από έναν μπουφέ σε σχέση με τα άλλα. Μάλιστα, αυτό παρατηρήθηκε παρόλο που πολλά από τα παιδιά ήταν ιδιαίτερα επιλεκτικά στο φαγητό. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι διατροφική εκπαίδευση η οποία βασίζεται στις αισθήσεις, βοηθά το παιδί να ανακαλύψει τρόφιμα και να διασκεδάσει την ώρα του φαγητού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved