Μωρό έχει λόξιγκα και τρομάζει - Το βίντεο που έγινε viral

Ο μπόμπιρας έχει την πιο γλυκιά αντίδραση.

Τα μωρά έχουν απρόσμενες αντιδράσεις με τα πιο απλά πράγματα όπως για παράδειγμα όταν δοκιμάζουν για πρώτη φορά ένα φρούτο ή λαχανικό, όταν έρχονται σε επαφή με τρεχούμενο νερό ή όταν έχουν λόξιγκα.

Τα βίντεο που κάνουν κατά καιρούς τον γύρο του διαδικτύου το αποδεικνύουν. Ένα τέτοιο βίντεο είναι και το παραπάνω. Ο μπόμπιρας που πρωταγωνιστεί έχει λόξιγκα και τρομάζει με τον ίδιο του τον εαυτό. Η αντίδρασή του και οι εκφράσεις του όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς είναι απολαυστικές.

Η μαμά του βιντεοσκοπεί τα στιγμιότυπα και κάποια στιγμή ρωτάει το μωρό της: «Φοβάσαι, έτσι δεν είναι;»

Το βίντεο με τον μικρό Michael έχει συγκεντρώσει πάνω από 150 χιλιάδες προβολές στο YouTube και έχει γίνει viral στο διαδίκτυο.

Λόξιγκας: Ενισχύει την εγκεφαλική ανάπτυξη του μωρού

Ο λόξιγκας είναι η ανακλαστική κίνηση που προκαλείται από ανεξέλεγκτες συσπάσεις του διαφράγματος, με μικρές εισπνοές αέρα, και έχει ως αποτέλεσμα χαρακτηριστικό ήχο.

Ο λόξιγκας του βρέφους ξεκινά ήδη από όταν ακόμα το μωρό είναι μέσα στη μήτρα, την 9η εβδομάδα εγκυμοσύνης και σε παιδιά μικρότερα του ενός έτους και ειδικά στα νεογέννητα είναι αρκετά συχνός. Μία επικρατούσα άποψη είναι ότι βοηθάει τα μωρά να αποβάλουν τον αέρα από το στομάχι τους. Άλλοι παράγοντες που πιθανά να προκαλούν λόξιγκα στο μωρό:

  • Υπερκατανάλωση φαγητού (μητρικό ή ξένο γάλα)
  • Γρήγορη κατανάλωση γάλακτος
  • Κατάποση αέρα

Έρευνα του UCL δείχνει επίσης ότι ο λόξιγκας ενισχύει την εγκεφαλική ανάπτυξη του βρέφους. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Clinical Neurophysiology και βασίστηκε σε εγκεφαλικές εξετάσεις νεογνών.

Για τις ανάγκες της έρευνας μελετήθηκε η εγκεφαλική δραστηριότητα 13 νεογέννητων. Αυτό που ανακάλυψαν οι ερευνητές είναι ότι ο λόξιγκας προκαλεί έντονη ανταπόκριση στον εγκεφαλικό φλοιό, προκαλώντας δύο μεγάλα κύματα στην αρχή κι έπειτα ένα τρίτο, το οποίο είναι παρόμοιο με αυτό που προκαλείται όταν το μωρό ακούει κάποιον θόρυβο.

Επίσης, όπως αναφέρει και ο dr Lorenzo Fabritzi που ασχολήθηκε με την μελέτη, φαίνεται ότι η δραστηριότητα που προκύπτει από τον λόξιγκα μπορεί να βοηθήσει το μωρό να ελέγχει τους μυς που σχετίζονται με την αναπνοή του και συνεπώς να αναπνέει μόνο του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved