Μωρό αρνείται να πει «μπαμπά» - Το ξεκαρδιστικό βίντεο που έγινε viral

Η χαριτωμένη μπέμπα λέει τις πρώτες της λέξεις αλλά σε αυτές δεν συγκαταλέγεται η λέξη «μπαμπάς».

Τα μωρά εμπλουτίζουν σταδιακά το λεξιλόγιό τους και κάθε φορά που σε αυτό προστίθεται μία νέα λέξη, οι γονείς πανηγυρίζουν. Στο παραπάνω βίντεο πρωταγωνιστεί μία χαριτωμένη μπέμπα η οποία έχει μόλις ξεκινήσει να λέει τις πρώτες τις δισύλλαβες λέξεις.

Ο μπαμπάς της την έχει αγκαλιά και τη ρωτάει εάν μπορεί να πει «μπαμπά». Το κοριτσάκι αντ’ αυτού λέει «μαμά, μαμά, μαμά» και όταν ο μπαμπάς της την ξαναρωτά, εκείνη λέει «όχι».

Τα στιγμιότυπα απαθανάτισαν οι γονείς του μωρού οι οποίοι και δημοσίευσαν το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το βίντεο όπως ήταν αναμενόμενο έκανε τον γύρο του διαδικτύου και έκανε τους θεατές να ξεκαρδιστούν στα γέλια.

Απολαύστε το.

Οι πρώτες λέξεις του μωρού

Το πότε θα πει το παιδί τις πρώτες τους λέξεις εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και διαφέρει ανά περίπτωση. Το σίγουρο είναι ότι η καλή επικοινωνία γονιών και μωρού είναι σημαντική για την ανάπτυξη του λόγου.

Επίσης, κατά μέσο όρο ισχύουν τα εξής:

  • Τα μωρά μπορούν να καταλάβουν κάποιες λέξεις νωρίτερα από τους 5 μήνες και συνήθως λένε την πρώτη τους λέξη μεταξύ 10 και 12 μηνών.
  • Το λεξιλόγιο ενός παιδιού περιλαμβάνει συνήθως περίπου 50 λέξεις σε 18 μήνες, 100 λέξεις σε 20 μήνες και 14.000 λέξεις σε έξι χρόνια.
  • Το παιδί αρχίζει να βάζει δύο, τρεις και περισσότερες λέξεις μαζί σε σύντομες προτάσεις σε ηλικία περίπου 24 μηνών.
  • Περίπλοκες προτάσεις θα σχηματίζει λίγο πριν από την ηλικία 2 και θα έχει αναπτύξει αυτή την ικανότητα μέχρι την ηλικία των 4 ετών.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved