Συγκινητικό βίντεο: 10χρονο αγόρι βλέπει για πρώτη φορά χρώματα με τη βοήθεια ειδικών γυαλιών

Ο Jude πήρε το πιο όμορφο δώρο για τα δέκατα γενέθλιά του.

Ο Jude γεννήθηκε με προβλήματα όρασης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διακρίνει τα διαφορετικά χρώματα.

Στα δέκατα γενέθλιά του λίγο καιρό πριν οι γονείς του, του πήραν δώρο ειδικά γυαλιά τα οποία επέτρεπαν στο αγοράκι να δει για πρώτη φορά χρώματα. Ο Jude μόλις βλέπει το δώρο και καταλαβαίνει τι είναι, χαμογελά, χαίρεται, τίποτα όμως δε συγκρίνεται με αυτό που ακολουθεί.

Το αγοράκι φοράει τα γυαλιά και κοιτάει γύρω του. Η μητέρα του του λέει να κοιτάξει κάτω τα πολύχρωμα μπαλόνια. Ο 10χρονος κατεβάζει το κεφάλι και δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που βλέπει. Κλαίει από συγκίνηση και από χαρά, όπως και ο αδερφός τους λίγο παραδίπλα αλλά και οι γονείς του.

Το βίντεο έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει γίνει viral.

Αχρωματοψία στα παιδιά

Η αχρωματοψία είναι η αδυναμία αντίληψης συγκεκριμένων χρωμάτων. Τα μάτια μπορούν να διαχωρίσουν τα χρώματα και τη φωτεινότητα λόγων των δύο ειδών κυττάρων που υπάρχουν στον αμφιβληστροειδή χιτώνα.

Σύμφωνα με έρευνες, τα περισσότερα παιδιά με αχρωματοψία είναι αγόρια. Από αυτά, το 8% έχουν αχρωματοψία στο κόκκινο και το πράσινο χρώμα και συνήθως κληρονομούν την συγκεκριμένη πάθηση από τη μητέρα τους.

Η αχρωματοψία μπορεί να γίνει αντιληπτή τα χρόνια του νηπιαγωγείου. Το παιδί δυσκολεύεται να ξεχωρίσει το κόκκινο, το πράσινο, το καφέ και το πορτοκαλί χρώμα και είναι πιθανό να τα μπερδεύει. Για την αχρωματοψία δεν υπάρχει θεραπεία και συνήθως μένει στάσιμη στο πέρασμα του χρόνου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved